Кропивницький: Чи законно біля Критого ринку добудовують магазин?

  • 1 лип. 2020 12:02
  • 1073
    • Новина Кропивницький: Чи законно біля Критого ринку добудовують магазин? Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому розширюють магазин. У міськраді кажуть, що незаконно, про це йдеться у відеосюжеті Суспільного.
     
    У Кропивницькому орендарка магазину на вулиці Соборна почала добудовувати його до житлового будинку, щоб розширити. Робить це всупереч закону – говорить начальниця міського управління державного архітектурно-будівельного контролю Олена Філоненко. Земельна ділянка в оренді з 2010 року.
     
    Біля магазину працюють троє людей. Готують місце для фундаменту добудови. За словами Олени Філоненко, декларація про початок робіт датована 2011 роком. В ній вказано, що це роботи з реконструкції приміщення магазину: ”Роботи тоді не розпочали. Розпочали їх зараз. Договір оренди на ділянку закінчується 29 липня 2020 року. Для того, щоб поновити договір оренди, замовник повинен був за три місяці, згідно закону, звернутися щодо поновлення договору”.
     
    Олена Філоненко додала, що згідно змін у законодавстві, дозволу на будівництво недостатньо, повинен здійснюватися технічний (авторський – ред.) нагляд.
     
    На момент зйомки орендарки землі на місці не було. Її батько, Володимир Поляковський, сказав, що представляє інтереси доньки. За його словами, мають усі документи і дозволи на будівництво, а вчасно не подали заявку на подовження договору оренди через коронавірус. Про зміни в законодавстві – сказав – не знали:
     
    - Ми написали заяву на подовження оренди менше місяця тому. Будуємо із запізненням через фінансові проблеми. Нічого не порушуємо, згідно документації і дозволів, які нам видали раніше. За змінами у законодавстві не встигаємо. Нам письмово ніхто не повідомляв, що потрібно переробити документацію згідно нових вимог.