Проїзд для пільговиків, епідемія, стихійна торгівля - що турбує міського голову

  • 30 черв. 2020 12:30
  • 964
    • Новина Проїзд для пільговиків, епідемія, стихійна торгівля - що турбує міського голову Ранкове місто. Кропивницький
     
    Андрій Райкович закликав кропивничан відповідально ставитись до вимог карантину. Про це у ФБ пише міська рада міста Кропивницького.
     
    Не нехтувати правилами карантинних заходів сьогодні, 30 червня, під час брифінгу, закликав жителів Кропивницького міський голова Андрій Райкович. З початку епідемії на коронавірус в області перехворіло вже 646 людей. Проте вірус нікуди не зник, і нині на лікуванні 38 осіб.
     
    - Хвороба ще не відступила, - наголосив міський голова. - Тому закликаю вас носити маски, ретельно обробляти руки. Дотримуватись соціальної дистанції. Я вже неодноразово чув про те, що маршрутники ігнорують правила карантину. І допускають переповнення своїх транспортних засобів. Ми цього не потерпимо і обов’язково посилимо перевірки правил перевезень.
     
    Міський голова зауважив, з першого липня у Кропивницькому відновлять безкоштовний проїзд для пільговиків. Але їхні поїздки жорстко регламентуватимуть в часі: на безкоштовний проїзд вони матимуть право з дев’ятої ранку до п’ятнадцятої вечора.
     
    - Ми найперше повинні доставити на роботу працівників критичної інфраструктури та медиків, - акцентував міський голова. - Тому я переконливо прошу пільговиків не поспішати на транспорт в часи пік!
     
    Також міського голову турбує стихійна торгівля в умовах карантину. Адже нині це – небезпечне джерело поширення коронавірусної інфекції. Тож Андрій Райкович закликав правоохоронців допомагати міській владі у боротьбі з цим ганебним явищем.
     
    Нині місто готується до другої хвилі коронавірусної інфекції. Тому, за ініціативи Андрія Райковича, на базі ЦМЛ почали створення відділення легеневої терапії з експертного класу апаратурою. Також тут буде облаштовано висококласний комунальний діагностичний центр з комп’ютерним томографом. Запустити його в експлуатацію міський голова планує вже восени.