Зеленський відреагував на корупційний скандал із головою Кіровоградської ОДА: Вкрав – сідай

  • 27 черв. 2020 08:36
  • 1708
    • Новина Зеленський відреагував на корупційний скандал із головою Кіровоградської ОДА: Вкрав – сідай Ранкове місто. Кропивницький

    Президент України Володимир Зеленський відреагував на корупційний скандал навколо голови Кіровоградської облдержадміністрації Андрія Балоня наказом про його звільнення. Про це йдеться на офіційному сайті Глави держави.

    Зокрема, в повідомленні йдеться про те, що Президент ухвалив рішення про відставку Балоня з посади.

    – Отримав декілька днів тому від Служби безпеки України інформацію щодо того, що в оточенні голови обласної державної адміністрації відбуваються, м’яко кажучи, неправильні речі, пов’язані з порушенням закону України. Закон один для всіх. Тому коли я одержав цю інформацію, одразу сказав, що звільню голову облдержадміністрації. А правоохоронні органи мають займатися всім іншим, – зазначив Глава держави під час спілкування зі ЗМІ в межах робочої поїздки до Херсонської області.

    Немає «наші – не наші». Вкрав – сідай, – додав він.

    Нагадаємо, 25 червня детективи НАБУ спільно з ГУ БКОЗ та УСБУ за процесуального керівництва САП викрили голову Кіровоградської облдержадміністрації Андрія Балоня у вимаганні хабара розміром майже 2 млн грн.

    Того ж дня у будинку в Кропивницькому, де мешкає Андрій Балонь, співробітники СБУ провели обшуки.

    Андрій Балонь очолив Кіровоградську область у листопаді 2019 року. Він запізнився на власне представлення на п'ятнадцять хвилин. 

    Читайте також: Як політична еліта Кіровоградщини зустрічала нового очільника області (ФОТО).

    Андрій Балонь розповів про майбутні кадрові зміни в облдержадміністрації.

    До призначення на цю посаду Балонь працював заступником голови Херсонської ОДА.