У Кропивницькому відкрилася фотовиставка " Знайомство через творчість "

  • 26 черв. 2020 10:00
  • 959
    • Новина У Кропивницькому відкрилася фотовиставка " Знайомство через творчість " Ранкове місто. Кропивницький
     
     25 червня у виставковій залі обласного Центру народної творчості відбулося відкриття авторської виставки члена Національної спілки фотохудожників України Віталія Попкова з міста Олександрії.
     
     
    Його роботи представлені у 22 країнах світу. Зокрема, у Великобританії, Китаї, Ізраїлі тощо. На виставці експонується близько 70 робіт. Про кожну з них фотограф розповідав історію створення. Наприклад, серія фотокарток "Люди землі" була відібрана на Всесвітній тиждень фотографії у Пекіні "Photo Beijing 2017". За словами митця, він тричі їздить до Карпат, щоб спіймати атмосферу природи у кадрі та незвичайне життя людей у горах. Одна з його улюблених робіт – "Варейка". На фото маленька дівчинка, яка просто посміхнулася, але саме це фото здобуло безліч перемог у конкурсах. А також одним з найулюбленіших пейзажних фото є "Чигинитра", яке було відібране для національного конкурсу бієнале "Природа".
     
     
    – По-перше, концепція конкурсу – взаємвідносини людини та природи: екологія та урбаністика. Ця тема популярна і на міжнародних конкурсах, особливо вплив людей на природу, – розповідає член Національної спілки фотохудожників України.
    А також невід’ємною частиною його праці є жанр "ню", до речі, спочатку він працював зі звичайними дівчатами, які згодом стали професійними моделями та живуть за кордоном. Наприклад, модель з фото "Легкий вітер" завдяки співпраці з Віталієм зараз працює у Нью-Йорку. 
     
     
     
    Стиль життя фотографа – гарний знімок любить почуття. Виставка буде відкритою для відвідувачів протягом двох тижнів.
     
     
     
    Христина Ковалевська