Кіровоградщина: з'ясували причини вчорашньої ДТП біля виїзду з Кропивницького

  • 25 черв. 2020 11:55
  • 2448
    • Новина Кіровоградщина: з'ясували причини вчорашньої ДТП біля виїзду з Кропивницького Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 25 червня, відбувся брифінг Костянтина Тарасенка - начальника відділу розслідування злочину у сфері транспорту слідчого управління в Головному управлінні національної поліції в Кіровоградській області щодо ДТП, яка сталася 24 червня на виїзді з міста у бік Знам'янки.
     
    - Двадцять четвертого червня сталася ДТП о 20:45 на 724 кілометрі та 600 метрів по дорозі Тернопіль-Кропивницький-Знам'янка. Водій автомобіля Honda Accord перевищив безпечну швидкість руху, не впорався з керуванням та допустив наїзд на вантажний автомобіль з цистерною, який стояв припаркований біля правого боку проїздної частини щодо напрямку автомобіля Honda. 
     
     
    Зараз встановлюються обставини та дані пасажирів і водіїв. Зокрема, деякі з них з Новоукраїнського та Знам'янського районів. Постраждалі: водій - чоловік, пасажири - жінка та да два чоловіки. Сьогодні провели судову медичну експертизу: були відібрані зразки крові, після якої дізнаємося, чи перебував водій автомобіля Honda у стані алкогольного сп'яніння. Водій вантажівки жодних правил дорожнього руху не порушував. Після того, як будуть проведені всі слідчі дії, буде надана оцінка щодо дій кожного учасника ДТП, - зазначає начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління Костянтин Тарасенко.
     
    За його словами, слідство буде тривати не менше двох місяців, тому що будуть проводитися ряд екпертиз, а після цього можна дати оцінку наступним діям кожного з учасників ДТП.
     
     
    Як повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області, рятувальники Кіровоградщини надали допомогу по деблокуванню загиблих унаслідок ДТП людей.
     
    24 червня о 21:16 до Служби порятунку 101 надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду поблизу села Созонівка Кропивницького району. Бійці 1-го Державного пожежно-рятувального загону Кропивницький та Аварійно-рятувального загону спецпризначення, які прибули на місце події, з’ясували, що на 724 км автодороги Стрий – Кропивницький – Знам’янка легковий автомобіль Honda Accord зіткнувся із автоцистерною DAF, у результаті чого загинуло чотири особи. 
     
    Рятувальники за допомогою спеціального інструменту деблокували тіла трьох загиблих чоловіків та однієї жінки з понівеченої автівки. Крім того, вогнеборці забезпечували пожежну безпеку на місці ДТП.
     
     
    Христина Ковалевська