Політичні дебати: Як у Фортечній раді обирали нових секретаря та заступника голови

  • 23 черв. 2020 14:25
  • 2027
    • Новина Політичні дебати: Як у Фортечній раді обирали нових секретаря та заступника голови Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 23 червня, пройшла 30 сесія Фортечної районної у м. Кропивницькому ради, засідання відбувалося на подвір’ї районної ради під пекучим сонцем. Про це повідомляє журналістка сайту "Утренний город".
     
    На сесії зареєструваось тридцять депутатів. На порядку денному заслухали усний депутатський запит від Дениса Борисова (Радикальна партія Ляшка), який підняв питання ремонту будинку по вулиці Молодіжна, 25 (район Ковалівка) та відсутності дорожньої розмітки по вулицях Київська та Руслана Слободянюка.
     
    Наступним питанням затвердили звіт про виконання районного у місті бюджету за I квартал 2020 року.
     
     
    Далі депутати розглянули питання затвердження Антоніни Палій на посаді секретаря виконавчого комітету Фортечної районної у м. Кропивницькому ради сьомого скликання. Рішення більшістю депутатів було підтримано. 
     
     
    Довідка
     
    Антоніна Борисівна Палій 1959 року народження, має вищу освіту за спеціальністю "інженер-механік", працювала інженером з будівництва в "Облспоживспілці", на посаді директора у фірмі "Інкоп-Марк", у 1994 відкрила свій бізнес по сільскому господарству.
    Член партії ВО "Батьківщина" з 2018 року.
     
    Нагадаємо, що у жовтні 2019 року Дмитро Зубов пішов з посади секретаря виконавчого комітету районної ради, так що ця посада до цього часу залишалася вакантною.
     
     
    Наступним питанням сесії було обрання шляхом таємного голосування заступника голови Фортечної районної у м. Кропивницькому ради. Кандидатом була висунута депутатка від БПП Ірина Жарова. Більшістю голосів кандидатура була підтримана. 
     
    Результати голосування: 
    за - 25
    проти -  5
    утрималось - 0 
     
     
    Але такі зміни у раді викликали дебати. Керівник депутатської фракції «Опозиційна платформа — За життя» Олександр Рихлицький заявив про те, що голова райради Олександр Кришко "змінив політичну орієнтацію" і тепер є не "порохоботом", а членом іншої новоствореної партії, а посада секретаря була і залишилася квотою ВО "Батьківщина". 
     
     
    Як свідчить Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів, у Кропивницькому у березні 2020 року Кіровоградська обласна організація політичної партії "УКРАЇНА МАЙБУТНЬОГО" змінила назву на Кіровоградська обласна організація політичної партії "ЗА МАЙБУТНЄ". Членами партії зареєстровані голова Фортечної районної у м. Кропивницькому ради Олександр Кришко та голова Подільської районної у м. Кропивницькому ради Руслан Фросіняк. 
     
    Тож можна прогнозувати, що на чергових місцевих виборах, які очікуються у жовтні 2020 року, до міської і обласної рад балотуватимуться представники новоутвореної політичної партії.
     
    Олена Скочко