Кропивницький: Директор "Міськсвітла" розповідає про нові енергоощадні світильники (ВІДЕО)

  • 20 черв. 2020 13:40
  • 1708
    • Новина Кропивницький: Директор «Міськсвітла» розповідає про нові енергоощадні світильники (ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Працівники КП «Міськсвітло» продовжують реалізацію програми «Світле місто», інформує у ФБ Міська рада міста Кропивницького.
     
    Зараз у Крпивницькому на стовпах проходить заміна старих ламп на сучасні світлодіодні. Директор КП "Міськсвітла" Дмитро Тоток розповідає про нові лампи. 
     
     
    - Такі світильники дадуть якісне сучасне освітлення, яке буде працювати і в туман, і в дощ, і в сніг. Новий світильник виготовлений на заводі "Радій". На карті і в програмі відображається робочий світильник, таких точок у місті буде 1 350. Лампа працює в різних режимах, в зимовий період лампи включатимуть о п’ятій вечора на повну потужність, а у літньо-весняний період - пізніше. У 22 00 світильник переключається на економний режим (45 ват), а у годину ночі лампа працюватиме лише на 20 % потужності. Її потужність - 95 ват. Такий режим дає нам економію електроенергії і гарантійний термін світильника, який складає 25 років, - розповідає Дмитро Анатолійович.
    За роботою нових ламп спостерігає диспетчер. Усі 1 350 світильників працівники Міськсвітла мають встановити і протестувати за два місяці. Вже восени діти ходитимуть до шкіл при новому освітленні.
     
    Нові лампи встановлять на основних магістралях міста: вулиці Короленка, Холодноярська, Велика Виставкова, Героїв України, Велика Перспективна.
     
     
    Олена Скочко