Кропивницький: У художньому музеї відкрилася виставка "Велич таланту" (ФОТО)

  • 19 черв. 2020 16:40
  • 1703
    • Новина Кропивницький: У художньому музеї відкрилася виставка «Велич таланту» (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 19 червня, в Обласному художньому музеї розгорнуто виставку творів Андрія Німенка "Велич таланту" до 95-річчя від дня народження художника-земляка.
     
    Про це повідомляє журналістка "Утреннего города".
     
    - Художник писав картини різною технікою: акварелю, пастеллю олійним живописом, монотипією, а також робив скульптури. Прикладом монотипії є робота "Материнство", де мама тримає на руках дівчинку. Також є ціла серія, яка присвячена гетьманам України - 25 медалей та відомим діячам: Тарасу Шевченку, Володимиру Винниченку, Івану Франку, Лесі Українці. До фондового зібрання Кіровоградського обласного художнього музею було передано близько 360 предметів Андрія Німенка. Крім того одну із граней свого таланту Німенко розкрив як літератор. Він є автором поетичних збірок, прози та чисельних спогадів. Митець - великий патріот, який любив свою країну, цікавився рідною історією і втілював її у своїх роботах, - розповідає наукова співробітниця відділу науково-просвітницької роботи обласного художнього музею Анна Недлінська.
     
     
    На виставці є роботи, які представлені вперше. За словами куратора виставки, вони уособлюють різногранність таланту Андрія Німенка. Наприклад, монотипія "Материнство". 
     
    - Андрій Німенко широко відомий як скульптор, адже був свівавтором пам'ятників Давиду Гурамішвілі у Миргороді, Лесі Українці у Луцьку. Також йому належать скульптурні портрети Юрія Яновського, Олександра Довженка, Остапа Вишні, Григорія Тютюнника та Волтдимира Винниченка, - висловлюється про митця Анна Недлінська.
     
    Виставка буде відкритою протягом двох тижнів.
     
    Христина Ковалевська