На Кіровоградщині невідомі вирубали дерев на 430 тисяч

  • 19 черв. 2020 15:25
  • 1033
    • Новина На Кіровоградщині невідомі вирубали дерев на 430 тисяч Ранкове місто. Кропивницький
     
    Прокурратура виявила факт службової недбалості в Голованівському лісництві.
     
    За процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області оголошено підозру майстру лісу Голованіського лісництва ДП «Голованіське лісове господарство», за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
     
    Посадовцю лісгоспу оголосили підозру за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України, тобто службова недбалість.
    За даними слідства, майстер лісу проявив злочинну недбалість, неналежно виконав свої службові обов’язки через несумлінне ставлення до них, не вжив належних заходів з охорони лісу, допустив вирубку 65 дерев невідомими особами, внаслідок чого державі заподіяно шкоду на суму 430 тис грн.
    Триває досудове розслідування.
    У разі доведення вини, посадовцю загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом або без такого.
     
    Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду
     
    Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
     
    ФОТО умовне