У Кропивницькому активісти організували попереджувальний пікет для чинної влади

  • 18 черв. 2020 17:13
  • 1415
    • Новина У Кропивницькому активісти організували попереджувальний пікет для чинної влади Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    Сьогодні, 18 червня, о 15.00 на площі Героїв Майдану активісти Руху Опору Капітуляції провели пікет «Ні політичним репресіям!». Головна мета заходу – висловити підтримку всім політв’язням та переслідуваним режимом Зеленського.
    Про це повідомляє журналістка "Утреннего города".
     
     
    - Це попереджувальний пікет для Президента та української влади. Загальге гасло - "Ні" політичним репресіям!". За останній рік в Україні систематично здійснюється вибіркове переслідування, кривосуддя людей, які пройшли війну: військові, волонтери та музиканти. Їх переслідують за їхню позицію.  Це стало трендом нашої нинішньої влади - Слуг народу. Тому частина активних людей в Україні, які об'єдналися під громадським Рухом фопору Капітуляції. Ми заявляємо, що мовчати не будемо! Якщо влада не зупиниться, то дочекається чергового Майдану. Сьогодні в Облдержадміністрації є представники Президента, вони повинні передати, що політику треба змінювати, - каже член координаційної ради Руху Опору капітуляції Сергій Запорожан.
    Учасники акції: історик Юрій Митрофаненко, вчителі, культурні діячі та члени координаційної ради Руху Опору.
     
    - По-перше, Зеленський повинен виконувати свої передвиборчі обіцянки. Він казав: "Якщо я порушу закон - я піду". Наприклад, коли Президент дає прес-конференцію, ми не бачимо нашого державного прапора, ми бачимо "Зе", то ось до чого зведена влада. Чи це не манія величі? А що стало з українськими каналами? "1+1" з опозиційного перетворився на брехливий проросійський канал. Для держави головне - армія, мова, віра. Наша влада, на жаль, цього не дотримується, - розповідає історик Юрій Митрофаненко.
     
    Також він зазначив, що політика повинна бути спрямована на підтримання держави та її цінності і захист громадянських прав.
     
    На акції була присутня активістка, яка приїхала з Малої Виски - Олена Мазур:
     
    - Ми приїхали на заклик до кропивничан, які тут творять історію. Сьогодні ввечері теж організуємо акцію у нашому місті і будемо це робити кожного дня, тому що те, що зараз відбувається - реванш. Це не та Україна, яка була у 2013 році, це держава, яка пройшла 6 років війни. Я вірю, що це Україна не впаде на коліна! Ми повинні рухатися на захід і нас не спинити!