Уряд визначив виплату медпрацівникам у разі встановлення інвалідності або смерті від коронавірусу

  • 18 черв. 2020 14:00
  • 710
    • Новина Уряд визначив виплату медпрацівникам у разі встановлення інвалідності або смерті від коронавірусу Ранкове місто. Кропивницький
     
    Денис Шмигаль доручив провести аудит витрат Фонду боротьби з COVID-19, пише Урядовий портал.
     
    Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив Міністерству фінансів України провести аудит витрат Фонду боротьби з COVID-19.
     
    Зокрема, на засіданні Уряду 17 червня, звертаючись до Міністра фінансів України Сергія Марченка, Прем’єр-міністр нагадав, що приблизно два місяці тому Урядом було створено Фонд боротьби з COVID-19 на загальну суму майже 65 млрд грн. 
     
    - Це величезна сума від українських платників податків і вони мають побачити, на що саме ідуть ці кошти. Тому доручаю Міністерству фінансів провести аудит витрат з Фонду, відзвітувати і опублікувати цю інформацію. Вона має оновлюватися щотижня, - заявив Прем’єр-міністр.
     
    Крім того, він звернувся до Міністрів з вимогою підготувати детальні звіти від міністерств, на що саме пішли кошти, які виділялися на боротьбу з коронавірусом. 
    - Надалі, колеги, давайте домовимось. У разі, якщо ви плануєте отримати кошти з Фонду боротьби з COVID-19, ви маєте це робити публічно. Заздалегідь публікуйте проекти рішень про виділення коштів, пояснюйте суспільству, чому вважаєте, що ці кошти потрібно виділяти на той чи інший напрямок. А ми на Уряді будемо публічно розглядати такі постанови і розпорядження, - додав Денис Шмигаль. 
     
    За його словами, це буде чесно і відповідально по відношенню до суспільства. 
     
    - Я вважаю, ми ефективно розпоряджались коштами Фонду до цього дня, і впевнений, будемо робити так і надалі. Касових видатків у Фонді менше ніж 2 млрд грн, але є більш як 30 млрд уже розподілених коштів. Важливо, щоб суспільство і Верховна Рада розуміли, на які цілі ми використовуємо цей Фонд, і ми маємо бути з ними відкритими», - заявив Прем’єр-міністр.
     
    Уряд визначив виплату медичним працівникам у разі встановлення інвалідності, або смерті від коронавірусної інфекції, інформує Урядовий портал
     
     
    Постановою визначено виплати медичним працівникам у разі встановлення інвалідності, або смерті від коронавірусної інфекції:
     
    І група інвалідності – виплата становитиме 840 тисяч 800 грн;
     
    ІІ група інвалідності - 735 тисяч 700 грн;
     
    ІІІ група інвалідності – 630 тисяч 600 грн.
     
    Члени сім’ї, у разі смерті медичного працівника від цього професійного захворювання під час виконання професійних обов’язків, отримають 1 мільйон 575 тисяч 500 грн.
     
    Кошти на ці виплати передбачені державним бюджетом і будуть виплачені через Фонд соціального страхування.