Кропивницький готовий долучитися до ремонту кільцевої дороги

  • 16 черв. 2020 14:15
  • 1027
    • Новина Кропивницький готовий долучитися до ремонту кільцевої дороги Ранкове місто. Кропивницький
     
    Міський голова Кропивницького Андрій Райкович звернувся до голови ОДА Андрія Балоня з проханням посприяти в ремонті кільцевої дороги навколо обласного центру. Про це Андрій Райкович повідомив під час апаратної наради сьогодні, 16 червня, інформує майт міської ради.
     
    Об’їзна дорога Кропивницького має надзвичайно важливе значення для організації руху транспорту як для міста, так і всієї області. Вигідне транспортно-географічне розташування в центрі України створює сприятливі умови для розвитку транспортних комунікацій, адже тут проходять автошляхи європейського значення:
     
    Е50 - (Брест – Париж – Нюрнберг – Прага – Ужгород – Мукачеве – Тернопіль – Хмельницький – Кропивницький – Дніпро – Донецьк – Ростов-на-Дону – Махачкала);
    Е584 - (Полтава – Кропивницький – Кишинів – Джурджулешти – Галац – Слобозія міжнародного значення);
    М12 - Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка (через м. Вінницю);
    М13 - Кропивницький – Платонове (на м. Кишинів).
     
    Стратегічне значення ця кільцева дорога має і для міста Кропивницького та Кіровоградської області вцілому, переконаний Андрій Райкович, оскільки через неї проходять важливі трафіки до підприємств промислового комплексу обласного центру, що динамічно розвиваються і зберігають інвестиційну привабливість: АТ "Ельворті", ПрАТ "Гідросила ГРУП", ПАТ "НВП "Радій", ТДВ "Кіровоградський завод дозуючих автоматів", ТДВ "М’ЯСОКОМБІНАТ "ЯТРАНЬ", ПрАТ "Кропивницький ОЕЗ" (ПАТ "Кіровоградолія"), ПрАТ "Швейна фабрика "Зорянка" та багато інших.
     
    Особливого значення кільцева дорога набуває для селища Нового, бо з’єднує його в одне ціле з Кропивницьким.
     
    - Важливо зазначити, що упродовж останніх років за кошти міського бюджету чимало зроблено для розвитку та покращення транспортної інфраструктури, - наголосив Андрій Райкович. - Зважаючи на це, сподіваємось, що ОДА винайде можливість відремонтувати кільцеву дорогу, адже міська влада має амбітні плани з наступного, 2021 року, розпочати ремонт дорожньої мережі Балашівського промислового кластеру як привабливої інвестиційної території Кропивницького. У свою чергу, місто, в якості дольової участі, може взяти на себе виготовлення проєктно-кошторисної документації відновлення об’їзної автомагістралі.