Розбиті Пріуси, травмований поліцейський: Як патрульні затримували п’яного водія

  • 13 черв. 2020 10:00
  • 1091
    • Новина Розбиті Пріуси, травмований поліцейський: Як патрульні затримували п’яного водія Ранкове місто. Кропивницький
     
    12 червня, близько 3-ї години ночі, патрульні отримали повідомлення, що вулицями міста рухається автомобіль Chevrolet Niva, водій якого перебуває у стані алкогольного сп’яніння. Про це у ФБ пише Патрульна поліція Кіровоградської області.
     
    Згодом поліцейські знайшли авто на вулиці Братів Ельворті. Водій, на вимогу поліцейських, не зупинився, й продовжуючи рух, порушував правила дорожнього руху.
     
    При спробі зупинити Chevrolet Niva на вулиці Соборній водій авто зіткнувся зі службовим автомобілем Toyota Prius. Один з поліцейських підбіг до автомобіля Chevrolet та намагався зупинити водія. Однак водій продовжив рух, протягнувши за собою інспектора, чим створив пряму загрозу життю та здоров’ю працівника поліції.
     
    Інший поліцейський декілька разів попередив водія Chevrolet про намір застосувати вогнепальну зброю. На що він не відреагував та продовжив рух. Керуючись п. 7 ч. 4 ст. 46 ЗУ "Про Національну поліцію", патрульний здійснив декілька пострілів із табельної вогнепальної зброї по колесах автомобіля Chevrolet, влучивши у три колеса. Однак автомобіль рухався, тягнуши за собою патрульного. Надалі авто порушника здійснило наїзд на ще один службовий автомобіль Toyota Prius, який перекривав йому рух, лише опісля водій зупинився.
     
    Патрульні затримали водія. Ним виявився 20-річний місцевий мешканець, який дійсно мав ознаки алкогольного сп’яніння. На місце події поліцейські викликали слідчо-оперативну групу Кропивницького відділу поліції.
     
    Патрульні склали на водія адмінматеріали: за ч.2 ст.122 (Порушення правил проїзду перехресть), протокол за ч.1 ст.122-2 (Невиконання вимоги про зупинку), за ст.124 (Спричинення ДТП), за ст.122-4 (Залишенням місця ДТП) КУпАП. На вимогу поліцейських пройти огляд на стан сп’яніння водій відмовився, за що інспектори склали на нього протокол за ч.1 ст.130 (Відмова від проходження огляду) КУпАП.
     
    Медичної допомоги водій не потребував.
     
    Патрульного шпиталізували до лікарні із тілесними ушкодженнями, його життю нічого не загрожує.
    Наразі слідчим внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) ККУ.