Кіровоградська обласна рада не підтримала "примусову колективізацію"

  • 12 черв. 2020 14:15
  • 1114
    • Новина Кіровоградська обласна рада не підтримала «примусову колективізацію» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Під час сесії депутатський корпус обласної ради голосував за Звернення депутатів Кіровоградської обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо адміністративно-територіального устрою України,спрямованого на недопущення згортання реформи децентралізації, що означатиме відхід від Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади та демократичного та європейського розвитку держави.
     
    Голова облради Олександр Чорноіваненко зазначив, що сьогодні, 12 червня, Кабінет міністрів затвердив проект Закону про адміністративно-територіальний устрій України, де нашу область ділять на чотири райони, а Кіровоградська облрада у зверненні рекомендує два. Остаточне рішення прийматиме Верховна Рада.
     
    Виступив з цього приводу депутат обласної ради від ВО "Свобода" Ігор Степура:
     
      - Системно і послідовно націоналісти не підтримували антиконституційну реформу децентралізації, тому що вона була прийнята з порушеннями Конституції України. Відповідно, від самого початко ми її критикували і засуджували. Ми називаємо таку реформу "примусовою колективізацією", коли людей і громади, як стадо, заганяли у колхози і де рішення приймалося без вивчення реальної ситуації на місцях проблем місцевої громади. І в нашій області виборці скаржилися на те, що їх силоміць заганяють у ті чи інші утворення, так звані ОТГ. 
     
     
    В результаті голосування:
    за - 30,
    проти - 0
    утримались -1 
    не голосували - 13
     
    Рішення не прийнято.