Кропивницький: Працівники Центрального ринку знову не дотримуються карантинних заходів (ФОТО)

  • 12 черв. 2020 12:45
  • 4360
    • Новина Кропивницький: Працівники Центрального ринку знову не дотримуються карантинних заходів (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 12 червня, начальниця відділу торгівлі та побутового обслуговування населення міської ради міста Кропивницького Ганна Скорик та головний спеціаліст Кропивницького Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Роман Малашин провели рейд у працівників Центрального ринку.
     
    Про це повідомляє журналістка "Утреннего города".
     
    - Ми провели перевірку Центрального ринку, також проконтролювали дотримання карантинних заходів на території ринку, встановлених МОЗ України. З мешканцями міста, які торгують на вулиці, ведемо роз'яснювальну роботу стосовно правил торгівлі продольчими та непродовольчими товарами. Ми завжди попереджаємо, що за це є адміністративна відповідальність: стаття 160 "Торгівля з рук в неустановленому місці" і стаття 152 кодексу України "Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів". Головна мета роботи муніципального патруля - припинення несанкціонованої торгівлі, - пояснює Ганна Скорик.
     
     
    На ринку не всі дотримуються протиепідемічних заходів. Наприклад, деякі працівники м'ясного відділу не одягають рукавиці та маски, немає антисептиків, а продукти лежать не на тацях. Продавці реагували неадекватно на зауваження інспекторів. Після розмови спеціаліста Головного управління Держпродспоживслужби з адміністрацією ринку, було ще раз наголошено на тому, щоб продавці дотримувалися усіх протиепідемічних заходів.
     
    - У нас є планові та позапланові перевірки, а сьогодні ми відстежили дотримання усіх карантинних заходів. На жаль, кропивничани порушують правила постійно. Мабуть, через те, що у них є власні переконання. Звичайно, директори ринків спостерігають за продавцями, але ж не можна постійно бути біля працівника. Вони повинні розуміти, що задля безпеки мають одягати маски, рукавиці та користуватися антисептиком. Я думаю, пом'якшення карантину для ринків - хороша ідея, але для деяких продавців треба запровадити жорсткіші методи, - каже Роман Малашин.
     
    На жаль, сьогодні кількість захворювань в Україні збільшується, і недотримання правил на ринках цьому доказ.
     
    Христина Ковалевська