Конкретний наїзд: У Кропивницькому торговці напали на спецінспектора за зауваження про незаконну торгівлю (ВІДЕО)

  • 12 черв. 2020 11:58
  • 1714
    • Новина Конкретний наїзд: У Кропивницькому торговці напали на спецінспектора за зауваження про незаконну торгівлю (ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Громадяни, які незаконно торгували м’ясом, у відповідь на зауваження державного інспектора спеціалізованої інспекції міської ради Кропивницького накинулися на нього з образами, а потім намагались протаранити автомобілем. Відео інциденту, який трапився вчора, 11 червня, оприлюднила пресслужба міської ради на своїй сторінці у фейсбук.  
     
    Як стало відомо «Утреннему городу», йдеться про державного спецінспектора Богдана Голубничого, який виконував посадові обов’язки під час чергового рейду в мікрорайоні Миколаївка. Вранці, проходячи територією поблизу гіпермаркету АТБ, він зробив зауваження громадянам, які торгували м’ясом з мікроавтобуса без відповідних дозвільних документів.
     
    – Мені відомо, що ці люди, чоловік і жінка, продають м'ясо невідомого походження на цьому місці вже не один рік, - розповідає Богдан Голубничий.  – Мало того, що вони роблять це незаконно у місці стихійної торгівлі. Продавці порушують санітарно-гігієнічні правила, м'ясо невідомого походження лежить у фургоні, без холодильника. Ці громадяни не мали ні сертифікату на м'ясо, ні дозволу на здійснення торгівлі. Не було також і засобів індивідуального захисту, які повинні мати всі продавці. Коли я повідомив торговцям про їхні порушення, вони почали вигукувати нецензурщину, а потім сіли у свій «Фольксваген» і спробували наїхати на мене.
     
    Свідки розповіли, що жінка, сидячи в авто, ще й погрожувала заразити сепцінспектора коронавірусом.
     
    На місце інциденту приїхали начальник спеціалізованої інспекції Андрій Максюта та поліцейські, які задокументували подію.   
     
    Директор міського центру соціальних служб Олег Краснокутський, коментуючи надзвичайну подію, додає: ці продавці з мікроавтобусу постійно торгують м'ясом невідомого походження.
     
    – Я неодноразово особисто намагався припинити це порушення, в тому числі шляхом виклику поліції, але продавці постійно в зухвалій формі наголошували, що будуть самі вирішуватимуть, де їм торгувати, - додає чиновник.