У Кропивницькому Рух опору капітуляції проведе флешмоб «Миші Зеленського»

  • 11 черв. 2020 11:53
  • 881
    • Новина У Кропивницькому Рух опору капітуляції проведе флешмоб «Миші Зеленського» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Перед початком сесії Кіровоградської облради активісти Руху опору капітуляції вимагатимуть підтримати звернення проти реваншу.
     
    12 червня о 9.30 на площі Героїв Майдану Рух Опору Капітуляції, спільно зі всіма національно-патріотичними і проєвропейськими силами Кропивниччини, проведе флешмоб «Миші Зеленського», яка є продовженням Всеукраїнської акції «Стоп реванш!». Головна мета – закликати депутатів облради підтримати звернення проти реваншу Кремля і проросійських сил рішенням ради.
     
    - Нещодавно Зеленський назвав представників місцевого самоврядування «сепаратистами». Чи можна залишати це без реакції? Чи можна залишати без відповіді від нашої області всі ті кроки нашої центральної влади, які спрямовані на капітуляцію та реванш проросійських сил? Впевнений, ні! Наші депутати повинні висловити свою позицію і підтримати рішення громади, яке було прийнято на кропивницькому Майдані, - зазначив координатор Руху опору капітуляції Кропивницького Дмитро Сінченко.
     
    Нагадаємо, 24 травня на площі Героїв Майдану у Кропивницькому, одночасно зі всіма обласними центрами та іншими містами України, відбулася акція «Стоп реванш». Захід пройшов у формі віче, на якому були затверджені вимоги до центральної влади, а також звернення до місцевих рад Кропивниччини з пропозицію підтримати вимоги Майдану.
     
    Про підтримку заяви «Стоп реванш» оголосили кропивницькі осередки партій ВО «Батьківщина», ВО «Свобода», Європейська Солідарність, Голос, Національний Корпус, Українська Стратегія, а також ряд патріотичних, волонтерських та ветеранських організацій.
     
    Посилання на подію у Facebook.
     
    Прес-служба РОК-Кропивницький
     
    Вимоги акції є наступними:
     
    1. Припинити політику капітуляції перед Росією. Переговори з Москвою можуть бути лише про те, щоб загарбник якнайшвидше і без будь-яких умов звільнив окуповані території та відшкодував Україні збитки. Для цього необхідно зміцнювати сектор національної безпеки і давати відсіч агресору на фронті, в інформаційній, економічній та гуманітарній сферах.
     
    2. Звільнити безпідставно утримуваних майданівців, добровольців і волонтерів, покласти край політичним переслідуванням патріотів. В тюрмах мають сидіти медведчуки, портнови та інші зрадники, а не українські патріоти.
     
    3. Припинити наступ на українську мову та дотримуватися мовного законодавства. Продовжувати політику декомунізації, а не відроджувати російсько-радянські символи.
     
    4. Припинити саботаж євроатлантичної інтеграції України й відновити динамічне зближення нашої держави з НАТО і ЄС.
     
    5. Усунути олігархів від управління державою. Негайно звільнити Єрмака та інших високопоставлених колаборантів і корупціонерів.
     
    6. Перестати призначати на посади родичів, “кварталівців” та посіпак Януковича. Усі призначення мають відбуватися лише через чесні і прозорі конкурси. Вигнати з фракції “Слуга народу” відвертих ватників.
     
    7. Зупинити повзучу узурпацію влади та систематичні порушення Конституції України.