До Кропивницького завітала родина київських художників (ФОТО)

  • 9 черв. 2020 19:14
  • 1096
    • Новина До Кропивницького завітала родина київських художників (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    До Кропивницького на закриття виставки в обласному художньому музеї завітали митці з Києва Костянтин та Світлана Шаповалови. Про це повідомляє журналіст «Утреннего города». 
     
    Виставку на базі музею відкрили 17 березня, за день до початку всеукраїнського карантину. З того моменту й до сьогоднішнього дня вона знаходилася там. Це найдовша виставка в музеї за останні десять років. До неї увійшли понад 60 картин з проєкту «Кримська суїта», ініціаторами та авторами якої виступила родина Шаповалових. 
     
    За словами організаторів, виставка - це данина поваги до корінного населення Криму та до тих людей, які були вимушені покинути свої домівки після анексії Криму. Більшість картин відображають кримське море чи вулиці. Також, там можна зустріти поля та інші пейзажі півострова. 
     
     
    - Цією виставкою ми б хотіли нагадати, що Крим - це Україна, що ми його пам’ятаємо і не забуваємо про тих, хто там лишився. Ми презентували її минулого року до 5-тиріччя анексії Криму Росією. Придивившися до робіт, можна помітити на деяких із них невеликі прапори України. Вони виступають як символ того, що неправда, якою б вона не була, врешті-решт переможе, - зазначає подружжя Шаповалових. 
     
    Раніше виставка побувала вже у Чернігівській, Черкаській та Вінницькій областях, а також у Національному музеї літератури України (Київ). Цікаво, що після кожної виставки, кілька робіт лишаються у стінах музею. Кіровоградський обласний музей не став виключенням, до якого митці передали декілька своїх робіт. 
     
     
     
     
     
     
     
    Довідка: родина Шаповалових - члени Міжнародної професійної Спілки художників, учасники всеукраїнських художніх виставок і фестивалів мистецтв, громадські діячі, пастори церкви «Ранкова зірка» (Київ). Світлана Шаповалова - уродженка Кіровоградщини (Олександрія).