Де збираються відпочивати кропивничани після карантину?

  • 5 черв. 2020 18:04
  • 1479
    • Новина Де збираються відпочивати кропивничани після карантину? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Після закінчення карантину містяни вже планують поїхати на відпочинок. Потягом до Києва, літаком до Барселони, автобусом на дачу, байдаркою по Інгулу. Кропивничани розповіли нашому виданню, як збираються відпочивати влітку, коли в Україні та світі пом’якшають карантинні заходи. 
     
    - Зараз у мене відпустка, а карантин все ще продовжується. Але плани є: хочу поїхати з дружиною в селище Лугове на декілька днів, бо вже чотири роки не бачив моря. Звичайно, відпочинок не буде ідеальним, бо масочний режим ніхто не відміняв. Для мене найкращий відпочинок - намет, тепле море, чистий пісок та кохана людина поруч, - розповідає працівник банку Олександр Ковалевський. 
     
     
    Ну, а відтоді, як із червня відновила роботу "Укрзалізниця", тепер кропивничани можуть подорожувати потягом. Напрямки обирає кожен сам.
     
     
    - Я ще ніколи не була у Києві. Мене манить все: історія, архітектура, визначні місця і, звичайно, шопінг. Для мене столиця - це новий світ. Хочу відвідати Хрещатик, Майдан Незалежності, Києво-Печерську Лавру, а також пройтися по Набережній вздовж Дніпра. Додому обов'язково привезу подарунок - київський торт, - ділиться студентка Центральноукраїнського педагогічного університету Тетяна Мозгова. 
     
    Втім, кропивничанка Катерина Ніколаєнко вважає подорожі не дуже гарною ідеєю.
     
    - Навіть по закінченню карантину я не буду нікуди їхати, бо це безвідповідально. Вірус за одну хвилину не зникає і ймовірність нової хвилі буде збільшуватися, якщо люди почнуть подорожувати. Ми наражаємо на небезпеку не тільки своє здоров'я, а й додаємо клопоту медичному персоналу, - зазначає вона.
     
     
    А поки дехто розмірковує над питанням, мандрувати чи не мандрувати, кропивничани Євген та Дмитро Савранські започаткували проект "KropRiverTour". Відтак після карантину містяни можуть займатися водним спортом.
     
    - На щастя, охочі є, люди цікавляться: коли, де, як записатися тощо. Ми зможемо продовжувати займатися водним спортом. Водні екскурсії діють за одним маршрутом - Центральним: початок на Ковалівському пляжі, пливемо під мостом на вулиці Київській, розповідаємо про водосховище та греблю, а потім повертаємося через Козачий острів до вулиці Михайлівської. Протяжність - більше 3,5 кілометрів, тривалість - 1,5 години. Також є ще один чудовий маршрут на Лелеківському водосховищі, там народ може насолоджуватися природою. Але ми робимо акцент на короткому маршруті, щоб ознайомити туристів з навичками веслування, - розповідає Євген Савранський.
     
    Окрім мандрівок Кіровоградщиною та Україною, з 15 червня можна виїздити за кордон. Відкривають свої кордони для інших країн Туреччина, Грузія та країни ЄС.
     
    - Я тільки повернулася з Індії, а вже збираюся в Іспанію. Мама боїться відпускати мене, адже епідемія ще не закінчилася. Та я лечу до Барселони - столиці Каталонії. Улюблені місця там: Саграда Фамілія, Тібідабо, площа Іспанії та пляж Кастельдефельс. Моя мрія після карантину - зустріти схід сонця на Середземноморському узбережжі, - каже студентка Христина Ковалевська. 
     
     
    Педагоги після закінчення екзаменів також планують відпочити, наприклад, викладач Центральноукраїнського педуніверситету імені Винниченка Роман Пикалюк хоче залишитися в селі з батьками.
     
    - Частину відпустки точно буду у батьків, бо через самоізоляцію давно їх не бачив. Зустрінуся з друзями, підемо на рибалку. Просто хочеться насолодитися свіжим повітрям та зануритися в сільське життя, - ділиться він.
     
     
    Депутатка Фортечної в місті Кропивницькому райди Олена Скочко теж мріє про відпустку в селі:
     
    - Скоро їду в село до батька, бо треба працювати на городі. Взагалі мрію поїхати на море чи в Буковель з друзями. Отож, варіантів для подорожей багато, але кожен обирає сам найбільш підходящий варіант.
     
     
    Христина Ковалевська