Кропивницький: Галерея "Єлисаветград" представляє живопис закарпатського художника (ФОТО)

  • 4 черв. 2020 16:01
  • 1107
    • Новина Кропивницький: Галерея «Єлисаветград» представляє живопис закарпатського художника (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У проекті "Творчість проти вірусу" представлені полотна Антона Ковача, художника з Західної України. Про це йдеться у ФБ на сторінці Миколи Цуканова.
     
    "Приголомшливий художник.
    Мені, на жаль, так і не вдалося показати виставку Антона Ковача в нашій галереї. Спілкувалися з ним, і мені захотілося виставити роботі майстра в проекті "Творчість проти вірусу". Маю надію, що Антон приїде до нас - і ми зможемо доторкнутися до шедеврів.
     
     
    Буквально декілька слів про Антона.
    У 20-річному віці йому довірили реставрувати Катедральний собор у Львові. А потім доручили розписати церкву «з нуля». Він на сьогодні є одним із найяскравіших представників закарпатського живопису перед Україною, Європою і світом. Його творчість досліджується мистецтвознавцями, галереї, музеї і виставкові зали радо експонують його роботи, а студенти мліють від його майстер-класів.
     
    Антон Ковач – заслужений художник України, лауреат обласної премії в галузі мистецтва ім. Й. Бокшая та А. Ерделі, завідувач кафедри рисунку Закарпатської академії мистецтв, доцент, а тепер ще й за досягнення у живописі лауреат премії ім. Т. Яблонської, вищої галузевої нагороди Національної спілки художників України", - йдеться у повідомленні.