Кіровоградщина: Як молодий атовець зі Світловодська знайшов роботу

  • 3 черв. 2020 17:03
  • 731
    • Новина Кіровоградщина: Як молодий атовець зі Світловодська знайшов роботу Ранкове місто. Кропивницький
     
    Мешканець Світловодська Павло С. одразу після закінчення Світловодського професійно-технічного училища №5, де здобув професії «Водій автотранспортних засобів» та «Авторемонтик», був призваний на строкову службу у Збройних Силах України.
     
    - Під час проходження служби я зрозумів, що по завершенню строкової служби обов`язково пов’яжу свою долю з військовою справою, адже зрозумів, що армійське життя виховує мужніх, організованих та стійких духом людей, – розповідає Павло С. – Так і сталося: час промайнув швидко, й повернувшись зі строкової служби, я підписав контракт на проходження військової служби.
     
    За два роки несення служби юнаку довелося здобувати нові знання та удосконалювати вже здобуті навички, працювати і водієм, і старшим механіком, а ще побувати у зоні проведення АТО/ООС. 
     
    Рік контракту промайнув швидко, і хлопець повернувся до рідного міста та взявся за пошуки роботи. Досвід безробіття для двадцятитрьохрічного Павла був новим, тому хлопець трішки розгубився, проте згодом взяв себе у руки та звернувся за допомогою у працевлаштуванні до Світловодської міськрайонної філії обласного центру зайнятості. 
     
    Для досягнення мети, кар'єрним радником та молодим чоловіком було складено план спільних дій. Прагнучи працювати та розвиватися, безробітний чітко виконував рекомендації фахівців служби зайнятості, відвідував семінари, тренінги, ярмарки вакансій та інші заходи, що спрямовані на підвищення шансів знайти підходящу роботу. 
     
    Докладені зусилля дали свої результати: Павлові запропонували пройти співбесіду з керівником ТОВ «ВАТ ОЛІМП», і він, не вагаючись, погодився. Спеціальних вимог до кандидата роботодавець не ставив, але шукав людину відповідальну, організовану, а також таку, яка вміє раціонально організувати свій робочий час. Усім цим вимогам роботодавця Павло відповідав. До співбесіди молодий чоловік вже був підготовлений на семінарах з техніки пошуку роботи. 
     
    Павло отримав постійне місце роботи на підприємстві, яке займається виробництвом машин і устаткування спеціального призначення, за професією слюсаря.
     
     
    - Вирішення питання зайнятості безробітних громадян, у тому числі учасників АТО/ООС, залежить не лише від активних заходів фахівців служби зайнятості, а й від самої людини: її мобільності, активності, прагнення до навчання, роботи та гідного життя. Бажання працювати у тих, хто шукає роботу, – це вже половина успішного результату – працевлаштування, – говорить директор міськрайонної філії обласного центру зайнятості Олександр Сиромятнов. 
     
     
    Світловодська міськрайонна філія обласного центру зайнятості