Кропивницький: Які дитсадки відчиняються вже завтра, 3 червня

  • 2 черв. 2020 14:00
  • 1724
    • Новина Кропивницький: Які дитсадки відчиняються вже завтра, 3 червня Ранкове місто. Кропивницький
     
    Дошкільні навчальні заклади у Кропивницькому відновлюють свою діяльність, про це у ФБ пише міська рада міста Кропивницького.
     
    Дитячі садочки Кропивницького відновлюють прийом дітей, а фітнес-центри готові зустрічати відвідувачів. Відповідні рішення з пом’якшення умов карантину на території обласного центру були прийняті на позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій сьогодні, 2 червня.
     
    Начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко поінформувала членів комісії про хід підготовки закладів дошкільної освіти до прийняття ними дітей.
     
    - У ході підготовчого етапу проведено опитування батьків вихованців, які планують відвідувати садочок у першу чергу. За даними, отриманими від батьків, проведено розрахунок кількості груп, які будуть відкриті першочергово, та кількості вихованців у них, - відзначила Лариса Костенко. - Також у закладах дошкільної освіти організоване генеральне прибирання приміщень з дезінфекцією поверхонь, прибирання прилеглої території та дитячих майданчиків. Батькам вихованців надані роз’яснення щодо умов відновлення роботи та особливостей функціонування садочків у період карантину.
     
    26 травня управлінням освіти міської paди та Кропивницьким міським управлінням Головного Управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області для керівників та медичних працівників закладів дошкільної освіти проведено Zoom-конференцію: санітарно-гігієнічне навчання з питань підготовки закладів дошкільної освіти до відновлення роботи.
     
     
    Управління освіти міської ради, повідомила його очільниця, закупило безконтактні термометри, миючі засоби, дезінфектори, нітрилові рукавички, паперові рушники. Окрім цього ОКВП «Дніпро-Кіровоград» додатково проводить перевірки придатності питної води в закладах дошкільної освіти до використання.
     
    А вже від 29 травня робочі групи управління розпочали обстеження закладів дошкільної освіти міста Кропивницького на встановлення відповідності санітарних та протиепідемічних умов, створених у садочках, вимогам, визначеним Тимчасовими рекомендаціями щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби.
     
    Визначена і перша десятка дитячих садочків, до яких приведуть дітей вже зранку 3 червня. Це ДНЗ №№ 17, 24, 61, 63, 68, 67, 72, 54, 42, 15, у яких працюватимуть від чотирьох до семи груп.
     
    Крім того комісія дозволила роботу закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес-центрів (крім проведення групових занять з кількістю учасників більше ніж 10 осіб), за умови виконання вимог Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в деяких закладах фізичної культури і спорту на період карантину у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)
     
    Дозволяється також відвідування занять в групах не більше ніж 10 осіб в закладах освіти, відновлення роботи інклюзивно-ресурсних центрів, проведення професійно-практичної підготовки та державної кваліфікаційної атестації в закладах професійної (професійно-технічної) освіти, підготовчих заходів до практичної підготовки на виробництві, лабораторних робіт та тренажерних занять, атестації здобувачів вищої освіти та відповідних підготовчих заходів, отримання документів про професійну (професійно-технічну) та вищу освіту, участь в освітньому процесі, пов’язаному з освітою дорослих, у публічному захисті наукових досягнень у формі дисертацій та відповідних підготовчих заходах.
     
    Як повідомив радник міського голови Іван Касьяненко, за оперативними даними, станом на 2 червня в області зареєстровано 516 позитивних результатів ПЛР-тестування на коронавірус SARS-nCovn2, у тому числі 13 дітей та 177 працівників медичних закладів. У Кропивницькому зафіксовано 417 випадків. Летальних випадків по області – 25, по місту – 21, за останню добу – 0.
     
    Начальник управління охорони здоров’я міської ради Оксана Макарук звернула увагу, що на стаціонарному лікуванні в Центральній міській лікарні перебуває 49 хворих на COVID-19, тоді, як ще вчора було зайнято 52 ліжка, а минулого тижня – 56.
     
    Регіональні показники для послаблення протиепідемічних заходів станом на 1 червня мають наступні значення:
     
    інцидентність (загальна кількість випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення, яка має складати менше 12 осіб на 100 тис) – 4,29;
    завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я визначених для госпітальних пацієнтів з підтвердженим COVID-19 – 31,31;
    середня кількість ПЛР та ІФА тестів протягом останніх 7 днів (повинна бути більше 12 на 100 тис. населення) – 30,24.
     
    На самоізоляції перебувають семеро медпрацівників, які контактували з хворими на COVID-19. В готелі «Турист» на обсервації проживають три особи під медичним спостереженням.
     
    Під наглядом медичних працівників також перебувають 148 громадян, що повернулися з країн, де виявлені випадки COVID-19, а також контактних з хворими на COVID-19. Медико-санітарними бригадами тестовано 1013 осіб.