У Кропивницькому відновлюють стадіон, який вихідними розібрали мародери (ФОТО, ВІДЕО)

  • 2 черв. 2020 13:05
  • 1912
    • Новина У Кропивницькому відновлюють стадіон, який вихідними розібрали мародери (ФОТО, ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому в районі старої Балашіки почали відновлювати огорожу стадіону, яку два дні тому розібрали мародери. 
    Про це журналісту «Утреннего города» повідомила помічниця депутата Олександра Цертія Вікторія Вахнік. 
     
    У неділю жителі Балашівки помітили, що на стадіоні по вулиці Сергія Сєнчєва, 42 не вистачає однієї секції огорожі. Як виявилося згодом, невідомі викрали її вночі. Також вони відкрутили іншу частину огорожі, але забрати її не встигли. 
     
    - Зараз тривають зварювальні роботи. Так як модель стадіону іноземна, ці роботи триватимуть кілька днів. Секцію, яку мародери вкрали, поновлювати, на жаль, не будемо. Варто сказати, що це не перший подібний випадок. Схожа історія сталася нещодавно біля 8 школи. Там мародери теж розкрутили всі деталі на огорожі, але викрасти нічого так і не встигли. Там, на щастя, все повернули на свої місця, - розповідає Вікторія Вахнік. 
     
    Нагадаємо, що цей спортивний майданчик, як і ряд інших, збудували минулого року в рамках проєкту «Безпечний футбол». Його внесли до голосування у конкурсі «Громадський бюджет 2019». Тоді на цей проєкт витратили 150 тисяч гривень. 
     
    - Люди зверталися з проханням огородити цей стадіон, адже граючи у футбол, м’яч постійно вилітав на проїжджу частину. Батьки переймалися за життя та здоров’я дітей, тому на цей проєкт покладали великі надії. Дуже шкода місцевих жителів. Стадіон встановили восени й усю зиму дітки чекали, коли нарешті зможуть на ньому зіграти. Потім розпочався карантин й вони знову чекали. А зараз, коли можна вийти й пограти з друзями у футбол, сталося таке й вони вже втретє мають чекати, - додає Вікторія Вахнік.
     
    Автори проекту та мешканці мікрорайону написали заяву до поліції. Зловмисників поки що не знайшли.
     
    Нік Шендеровський