У Кропивницькому презентували партію "Перспектива міста"

  • 2 черв. 2020 11:52
  • 1433
    • Новина У Кропивницькому презентували партію «Перспектива міста» Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому відбулася презентація партії "Перспектива міста" (ФОТО)
     
    Вчора, 1 червня, відбулася онлайн-презентація політичної партії "Перспектива міста", лідером якої є громадський діяч Артем Стрижаков.
    Про це повідомляє журналістка "Утреннего города".
     
    - Ми близько 10 років займаємося громадською діяльністю, а в 2015 році створили громадську організацію «Перспектива міста». Наша організація 5 років втілювала в життя конкретні справи для обласного центру. Ми реалізували проекти з енергоефективного освітлення сотень дворів і вулиць, з благоустрою сотень прибудинкових територій та багато іншого. За цей час ми власними ногами обійшли майже все місто і знаємо, які проблеми хвилюють наших жителів у першу чергу. Разом із прогресивними спеціалістами ми розробили цілий ряд програм, які подали на розгляд міській владі.
     
    Це програми щодо безпритульних тварин, транспортної інфраструктури, реконструкції Набережної, щодо якісних доріг і тротуарів, по комплексній боротьбі з рослинами-алергенами, такими як тополі і амброзія, програма переведення міста на автономне опалення. Багато тих питань, які ми могли вирішити самостійно, ми вже вирішили. Але для розв’язання більш складних проблем обласного центру потрібні і додаткові можливості. Це можливості, які є в руках міської влади, - говорить Артем Стрижаков.
     
     
    Один із останніх ефективних проектів - волонтерський антикоронавірусний штаб допомоги пенсіонерам «Перспектива». До його реалізації долучилось «Муніципальне бюро», ГО «Перспектива міста», ГО «Перспектива молоді», Культурно-мистецький фонд  «Перспектива». Якщо раніше ці організації працювали окремо, то під час кризової ситуації унаслідок пандемії всі об’єдналися, надавши допомогу 15 тисячам містян поважного віку.
     
    - Ми прийняли рішення, що наша команда ГО «Перспективи міста» має перетворитись на партію. Адже вона виросла органічно, з наших громадських і волонтерських організацій, в яких всі ці 10 років працювали грамотні люди, які люблять це місто, - каже лідер «Перспективи міста».
     
    - Ми не типова партія, а муніципальний рух, який виріс органічно знизу. Спочатку працювали як ініціативна група, з 2015 - як ГО "Перспектива міста". На жаль, міська влада не допрацьовує комунальні галузі і нам доводилося частину функцій брати на себе. Саме тому ми об'єднуємося у партію.
     
    Наша ідеологія - зробити місто кращим. Наприклад, коли ввечері школяреві безпечно повертатися додому в освітленому мікрорайоні, коли мама з візочком їде по безпечному тротуару тощо. Ми відрізняємося від усіх інших партій, які штучно створені місцевими олігархами. Ніхто не може вказувати нам, які рішення приймати, бо звітуємо тільки перед народом, - розповідає керівник партії «Перспектива міста» Ігор Саєнко.
     
    Також він запевнив, що в партії немає жодного київського боса чи власника-олігарха, як у більшості політичних проектів.
     
    У кінці презентації керівниця міської організації партії оголосила конкурс для дітей від 14-ти років "Перспектива міста 2025".
    Умови: намалювати місто, яке ви бачите через п'ять років, записати відео на тридцять секунд та викласти в Інтернет з хештегом "Перспектива міста". 
     
    Деталі конкурсу можна знайти у фейсбуці на сторінці партії. Всі учасники отримають подарунки. 
    Наступна зустріч відбудеться вже у форматі прес-конференції.
     
     
     
    - Саме "Перспектива" приділяє багато уваги розвитку мистецтва, дитячому та молодіжному дозвіллю, естетиці та зовнішній красі міста. Останні 5 років ми працювали над створенням проектів: "Конкурс грантів", міжнародний фестиваль "Об'єднаємо дітей мистецтвом" та інші. Першого червня ми завжди організовуємо свята спорту та мистецтва на різних мікрорайонах обласного центру, але, у зв'язку з епідеміологічною ситуацією, ми перенесли розваги. Основні напрямки партії: муніципальний розвиток, мова йде не лише про благоустрій, а про освіту медицину, культуру та спорт. Також ми повинні розвивати місцевий патріотизм. Діти та молодь мають розуміти, що тут теж можна самореалізуватися, - висловлюється Олександра Ткаченко.
     
     
     
     
     
     
    Христина Ковалевська