Українське ель-класіко: «Динамо» вперше в історії незалежної України може не вийти в Лігу Чемпіонів

  • 31 трав. 2020 22:17
  • 852
    • Новина Українське ель-класіко: «Динамо» вперше в історії незалежної України може не вийти в Лігу Чемпіонів Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 31 травня, в рамках 24 туру УПЛ зустрілися донецький «Шахтар» та київське «Динамо». Гра відбувалася на стадіоні «Олімпійський» й закінчилася перемогою кротів з рахунком 3:1.
    Про це повідомляє журналіст «Утреннего города».
     
    До гри обидві команди підходили з різною мотивацією: «Шахтар», по суті, вже гарантував собі першість в УПЛ. Команда відірвалася від найближчих суперників на 13 очок і ця гра мала хіба що принципове питання для донетчан. Кияни під керівництвом Михайличенка зараз переживають ледь не найгірші часи за останні роки. Мало того, що команда давно вже втратила можливість позмагатися за золото, так до цієї гри вона підходила з питанням про те, чи займе вона срібло в цьому сезоні. 
     
    Розуміючи всю серйозність ситуації, команда Михайличенка почала гру дуже агресивно й вже на 19 хвилині гри відкрила рахунок у матчі. Сергій Сидорчок, після розіграшу штравфного, потужним ударом перевів м’яч у дальній кут воріт. Але після перегляду VAR Катерина Монзуль не зарахувала гол у ворота гірників: під час розіграшу штрафного Попов зачепив Степаненка, який ніяк не впливав на цей удар і суддя дав захиснику «Динамо» гірчичник. 
     
    «Динамо» не задавалося і на 39 хвилині вдруге відкрило рахунок у грі. Цітаішвілі ефектно вирізав в зону штрафної, Буяльський замкнув головою у ближній кут. Пятов не врятував свою команду. Але «Шахтар» зрівняв рахунок вже за дві хвилини. Тайсон ривком з м'ячем розігнав атаку, частково порушивши щільність рядів суперника. Далі Марлос віддав на Мораеса в штрафній, той відкинув назад під удар партнеру. Обвідний удар, в якому голкіпер не зміг допомогти команді, 1:1.
     
    Після перерви відразу була видна робота тренерів з командами. Гірники відразу почали пресингувати суперника й доволі швидко вийшли вперед. На 67 хвилині Марлос знову отримав схожий пас на той, що був у першому таймі і знову холоднокровно пробив воротаря киян, 2:1.
    На 74 хвилині гри доля зустрічі вирішалась остаточно. Ісмаїлі, після помилки Кендзьори, пройшов пів поля й на пару з Маркосом обіграли захист «Динамо». Голкіпер вийшов на перший удар, який пройшов у перекладину. Маркос скористався цим і пробив вже в порожні ворота, 3:1. "Динамо" ще намагалося відігратися, але навіть один гол забити їм вже не вийшло.
     
    Після цієї зустрічі «Динамо» спустилося до четвертої сходинки в УПЛ. Попри рівну кількість очок, за різницею м’ячів команду випереджають луганська «Зоря» та чернігівська «Десна». У кожної з команд у запасі 46 очок. Наступний матч біло-сині проведуть проти «Олександрії» з Кіровоградщині. «Шахтар» же впевнено закріпився на першій позиції, маючи перевагу вже у 16 очок над найближчим суперником.
     
    Нік Шендеровський