У Кропивницькому вже незабаром можна буде торгувати «з наметів»

  • 26 трав. 2020 14:57
  • 1041
    • Новина У Кропивницькому вже незабаром можна буде торгувати «з наметів» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні під стінами Кропивницької міської ради з мітингом зібралися підприємства малого бізнесу. Вони звернулися до міського голови з проханням зняти карантинні обмеження, які вчора продовжили під час комісії ТЕБ та НС. Мова йде про торгівлю «з наметів». 
     
    Врешті-решт до мітингувальників вийшов кропивницький міський голова Андрій Райкович і пообіцяв переглянути можливість роботи такої торгівлі на ринках міста. Зокрема, активісти просили відкрити торгівлю на Європейському ринку, на «Черемушках», по вулиці Соборній та біля ТЦ «Мурай». 
     
    Під час зібрання комісії ТЕБ та НС, яка пройшла вже сьогодні, очільник міста запевнив, що підприємці вже можуть відновлювати торгівлю, а завтра комісія перевірить їх на дотримання протиепідемічних умов. За ними, на точках торгівлі мають бути в наявності засоби захисту та дезінфекції, засоби індивідуально захисту. Також має бути контроль над дистанцією – не менше, ніж 10 кв. м на одного клієнта. Окрім того підприємців зобов’язують мати схему розміщення об’єктів торгівлі. 
     
    - Якщо ми побачимо, що в процесі торгівлі будуть порушуватися карантинні правила чи правила гігієни, ми будемо змушені припинити роботу торгівельного об’єкта, на яокму ці порушення будуть виявлені. І це стосується не лише торгівлі з наметів. Адже коли кажуть, що в деяких закладах не стоять антисептики чи порушуються інші правила. Повірте, ми про це знаємо і контролюємо ці питання, - зазначив Андрій Райкович.
     
    Нік Шендеровський