Кіровоградщина: Міська рада оплатила ремонт апарату штучної вентиляції легень для райлікарні

  • 26 трав. 2020 15:23
  • 1000
    • Новина Кіровоградщина: Міська рада оплатила ремонт апарату штучної вентиляції легень для райлікарні Ранкове місто. Кропивницький
     
    Епідемія коронавірусу, як і будь яка-криза в будь-якій галузі, одразу оголила ряд проблем, які так чи інакше з’явились і потребували вирішення, проте, через брак коштів чи недостатню необхідність відкладались «на потім». Про це у ФБ пише Гайворонська міська рада
     
    Так було і з апаратами штучної вентиляції легень у центральній лікарні. Один з апаратів вийшов з ладу, а ремонтувати його не поспішали, обходились іншими. Проте коли в ситуації з коронавірусом такий апарат може стати рятівною ниткою для пацієнтів, тоді всі зусилля потрібно залучати на вирішення проблеми.
     
     
    Близько двох місяців тому, коли в Україні розпочався карантин, міський голова Роман Волуйко у спілкуванні з керівником лікарні Зоєю Головко дізнався, що в лікарні один з кращих апаратів ШВЛ не працює і запропонував допомогу з його ремонтом. Для цього він виступив з ініціативою віддати частину свого місячного заробітку на ремонт апарату, а колективу працівників міської ради - підтримти голову і також направити частину свого заробітку на ремонт такого необхідного обладнання для нашої лікарні.
     
    Знайшли спеціалізовану організацією у Київі, яка займається ремонтом даної техніки, узгодили план дій і апарат відправили на ремонт. Днями нам повідомили, що апарат полагоджений і його можна забрати. Учора, 25 травня, міський голова разом з завідувачкою відділенням анестезіології та інтенсивної терапії Гайворонської ЦРЛ Дарією Білятинською особисто доставили відремонтований апарат з Києва до Гайворонської районної лікарні. Коштами працівників апарату міської ради оплатили дороговартісний ремонт, який коштував близько 30 тисяч гривень.
     
     
    Дарія Анатоліївна, медичний персонал відділення не приховували радості від того, що після стількох років простою апарат знову готовий рятувати життя пацієнтам і дякували колективу міської ради та міському голові за допомогу в ремонті апарату та вагому фінансову підтримку лікарні. Адже за поточний рік з бюджету міста на потреби медичного закладу виділено більше восьмиста тисяч гривень.
     
    У свою чергу міський голова Роман Волуйко пообіцяв медикам і надалі підтримувати і допомагати усім можливим.