«Корисна програма»: ТОП-3 продуктів для краси волосся і нігтів

  • 25 трав. 2020 16:25
  • 695
    • Новина «Корисна програма»: ТОП-3 продуктів для краси волосся і нігтів Ранкове місто. Кропивницький
     
    У вівторок, 26 травня, о 10:00 на «Інтері» в «Корисній програмі» ведучий Олександр Лук'яненко і експерти проекту розкажуть, що потрібно їсти, щоб надовго зберегти здоров'я і красу волосся і нігтів.
     
    Стан нашого волосся і нігтів є зовнішньою ознакою здоров'я організму. Якщо нігті ламаються, а волосся випадає - це свідчить про нестачу поживних речовин. На думку експертів, впоратися з проблемами допоможуть гриби, йогурт і тунець. Ці продукти є антиоксидантами, містять мінерали і необхідні вітаміни.
     
    - Волосся і нігті складаються з кератину, в них відбуваються схожі процеси, тому поліпшити їх стан допоможуть одні і ті ж продукти, - розповідає Олександр Лук'яненко. - Гриби, наприклад, містять пантотенову кислоту, діючу як антистрес, а рибофлавін, яким особливо багаті білі гриби, відповідає за здорову шкіру, нігті і волосся. Великий вміст білка, заліза, калію і кальцію в йогурті покращує травлення, зміцнює нігті, а також захищає кістки від ламкості. А тунець, як і всі сорти жирних риб, має високий вміст вітаміну D, що поліпшує стан волосся і нігтів, і є джерелом кислот омега-3 і омега-6, які регулюють рівень холестерину».
     
     
    Який зі згаданих продуктів є лідером по корисності для краси і здоров'я? Які речовини здатні зробити волосся шовковистим, а нігті - міцними і блискучими? На що звертати увагу, щоб вибирати тільки якісні продукти? Як уберегтися від отруєння грибами? Як краще вживати йогурт, щоб отримати максимум користі? І які незвичайні страви можна приготувати з тунця, глядачі дізнаються в спеціальному випуску ток-шоу «Корисна програма» на телеканалі «Інтер» завтра, 26 травня, о 10:00. Зоряні експерти ток-шоу - народна артистка України Ольга Сумська, солістка Національної опери України Олена Гончарук і прима-балерина Христина Шишпор.