У Кропивницькому громада вийшла на майдан проти реваншу (ФОТО)

  • 25 трав. 2020 14:06
  • 1678
    • Новина У Кропивницькому громада вийшла на майдан проти реваншу (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    24 травня у Кропивницькому, а також по всій країні відбулася акція «Стоп реванш», спрямована проти реваншу проросійських сил та капітулянтської політики влади. Організатором виступив Рух опору капітуляції, спільно з іншими патріотичними громадськими об’єднаннями і політичними партіями.
     
     
     
    Окрім Кропивницького акція пройшла в таких містах як Біла Церква, Богуслав, Бурштин, Дніпро, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Київ, Кривий Ріг, Луцьк, Львів, Миколаїв, Маріуполь, Одеса, Покров, Полтава, Рівне, Стрий, Суми, Тернопіль, Чернігів, Чернівці, Черкаси, Шостка, Славута, Харків, Херсон, Хмельницький, Умань і т.g.
     
     
    - Знаєте, як зварити живу жабу? Для цього її не варто кидати у кип’яток, адже вона звідти одразу вискочить. Треба покласти її у холодну воду і поставити цю воду на вогонь. Тоді жаба навіть не помітить, що її варять. Саме це сьогодні відбувається з Україною. Капітуляція і реванш відбуваються повільно. Тут призначають регіонала, а тут – патріота. Тут відпустять беркутівців, які розстрілювали Майдан, а тут – звільнять кіборгів з полону, тут почнуть створювати консультативну раду з терористами, а тут – продовжать санкції проти «Вконтактє»… І ніби ж не повна зрада, ніби не кип’яток, але температура потрошки зростає, і рано чи пізно вода все одно закипить. Тому цей повзучий реванш необхідно як можна швидше зупинити!, - зазначив координатор Руху опору капітуляції Кропивницького Дмитро Сінченко.
     
     
     
    Вимоги учасників акції є наступними:
     
    1. Припинити політику капітуляції перед Росією. Переговори з Москвою можуть бути лише про те, щоб загарбник якнайшвидше і без будь-яких умов звільнив окуповані території та відшкодував Україні збитки. Для цього необхідно зміцнювати сектор національної безпеки і давати відсіч агресору на фронті, в інформаційній, економічній та гуманітарній сферах.
     
    2. Звільнити безпідставно утримуваних майданівців, добровольців і волонтерів, покласти край політичним переслідуванням патріотів. В тюрмах мають сидіти медведчуки, портнови та інші зрадники, а не українські патріоти.
     
    3. Припинити наступ на українську мову та дотримуватися мовного законодавства. Продовжувати політику декомунізації, а не відроджувати російсько-радянські символи.
     
    4. Припинити саботаж євроатлантичної інтеграції України й відновити динамічне зближення нашої держави з НАТО і ЄС.
     
    5. Усунути олігархів від управління державою. Негайно звільнити Єрмака та інших високопоставлених колаборантів і корупціонерів.
     
    6. Перестати призначати на посади родичів, “кварталівців” та посіпак Януковича. Усі призначення мають відбуватися лише через чесні і прозорі конкурси. Вигнати з фракції “Слуга народу” відвертих ватників.
     
    7. Зупинити повзучу узурпацію влади та систематичні порушення Конституції України.
    Оголошені вимоги активісти запропонують прийняти і на сесіях місцевих рад області. Найближче засідання, на яке активісти РОК зібрались завітати, це сесія міської ради Кропивницького, яка відбудеться 26 травня 2020 р.
     
     
     
     
    Прес-служба РОК-Кропивницький