Кропивницький: У День Вишиванки українські візерунки прикрасили два мікрорайони міста

  • 21 трав. 2020 15:05
  • 1918
    • Новина Кропивницький: У День Вишиванки українські візерунки прикрасили два мікрорайони міста Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 21 травня, візерунки українських національних вишивок із різних регіонів з’явились у двох мікрорайонах міста Кропивницького. Про це повідомляє «Утренний город».
     
    Акцію «Одягни місто у вишиванку» започаткував минулого року депутат міськради Олександр Цертій. Він також взяв участь у сьогоднішньому суспільному зібранні та власним прикладом заохочував мешканців Нової Балашівки.
     
    – Любов до України починається з любові до рідного міста, - підкреслив він, пояснюючи мету акції. 
    Торік народний обранець разом зі своїми прихильниками прикрашали місто перед Великоднем, а цьогоріч, коли встановилась гарна погода, приурочили акцію до Всесвітнього Дня вишиванки. 
     
    – Активісти засиділись удома і хочуть долучитися до дії. От ми й вирішили продовжити традицію. Обрали вулиці Сергія Сєнчева, Степняка-Кравчинського (Нова Балашівка) та Біляєва. Учасники акції також прикрасили орнаментами ділянку від обласної лікарні до вулиці Джерельної. Для дизайну використали 12 видів української вишивки, - розповіла помічниця депутата Наталія Мицул.  
     
     
    – Нам подобається це свято, тому ми й вийшли на вулицю разом із сусідами та знайомими. Ми ж – українці чи хто? - каже мешканка Нової Балашівки Ірина Степаненко. 
     
    Їй відповідає Ніна Мухіна:
     
    – Я за паспортом росіянка, але День української вишиванки мені також до вподоби.
     
    Разом із матусями та бабусями уперше приєднались до акції школярі Тимофій та Оля, які теж уболівають за своє місто і мріють бачити його чистим та ошатним. Найменші учасники акції сиділи у візочках, доки їхні матусі чіпляли стрічку з візерунками до стовбурів дерев та стовпів.
     
     
    Загалом для акції «Одягни місто у вишиванку» було виготовлено паперову смугу довжиною 250 метрів з візерунками різних регіонів України. 
     
    Учасники акції кажуть, що слідкуватимуть за тим, аби візерунки не пошкодили вандали.