Кропивницький: Чи злякались торговці з асфальту спецінспекції? (ФОТО)

  • 20 трав. 2020 10:57
  • 743
    • Новина Кропивницький: Чи злякались торговці з асфальту спецінспекції? (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні у соцмережах з’явилась інформація про те, що кропивницька спецінспекція має намір проінспектувати місця стихійної торгівлі у місті. Ранковий рейд розпочався на проспекті Тєльнова біля ринку "Черемушки". 
     
    Журналісти "Утреннего города" вирішили дізнатися, чи вплинули застереження начальника спецінспекції міської ради Андрія Максюти на продавців, які призвичаїлися торгувати з асфальту.
     
     
    Приблизно половина торговців залишили свої місця і подалися на інші точки, де їх поки що не знайшла спецінспекція. Частина продавців повернулася додому. А інші - згорнили товар у сумки і не полишають надії трохи пізніше розгорнути торгівлю.
     
    Як розповіла мешканка Кропивницького району пані Зоя, вона сама виростила овочі і зелень на городі та хоче їх продати, аби мати трохи грошей крім невеличкої пенсії.
     
    Торговцям з асфальту пропонують реалізовувати товари сільхозвиробництва на ринку, на прилавках, але насправді це неможливо, адже там усі місця зайняті підприємцями і реалізаторами. Місце на ринку (один день) коштує 25 грн. - не факт, що пенсіонерка з села буде "в плюсі" після продажу невеликої кількості товару.
     
     
    На щастя, людей з сіл зі своїм вирощеним товаром спецінспекція не чіпає. А от на підприємців, які реалізовують товар ящиками і на вагах і повинні торгувати на території ринку, спецінспекція разом з поліцією склала протокол.
     
    В результаті роботи на проспекті Тєльнова був наведений лад. Як бачимо на світлинах, біля базару можна вільно пройти, не натикаючись на товар, що лежить під ногами.  
     
    Загалом працівники ринків "Черемушки" і "Привокзальний" дотримуються протиепідеміологічних заходів: на вході покупців чекає температурний скрінінг, а між торговцями та відвідувачами натягнута плівка.
     
    Олена Скочко