У Центральній міській лікарні облаштують нове відділення для лікування хворих на коронавірус

  • 18 трав. 2020 17:21
  • 866
    • Новина У Центральній міській лікарні облаштують нове відділення для лікування хворих на коронавірус Ранкове місто. Кропивницький
     
    Міська влада розглядає питання створення сучасного відділення для лікування вірусного запалення легень, пише сайт міської ради.
     
    Сьогодні, 18 травня, міський голова Кропивницького Андрій Райкович перебував з робочою поїздкою в Центральній міській лікарні, яка сьогодні є опорним закладом обласного центру в організації лікування хворих на коронавірус.
     
    Очільник міста поспілкувався з колективом лікарні та оглянув приміщення, де планується створити сучасне спеціалізоване відділення з апаратурою експертного класу для лікування хворих із вірусним запаленням легень.
     
     
    Сьогодні всі хворі на COVID-19 проходять курс лікування в боксованих палатах інфекційного відділення ЦМЛ. Але медики світового рівня прогнозують другу хвилю пандемії, тому Андрій Райкович переконаний – лікувальні потужності Центральної міської лікарні необхідно оперативно розширювати. І рішення питання вже є, адже місто має готову проєктну документацію на капітальний ремонт приміщення першої терапії. Тож саме тут можна облаштувати спеціалізоване відділення для лікування хворих на коронавірусну інфекцію.
     
    - Всі ці роботи потрібно зробити надзвичайно якісно та грамотно, - наголосив Андрій Райкович. – Це відділення нам дуже необхідне вже на осінь. Бо, якщо прогнози лікарів справдяться і ми отримаємо новий сплеск коронавірусу, матимемо де надавати містянам якісну допомогу.
     
    За попередніми підрахунками відділення разом з обладнанням коштуватиме міському бюджету майже 30 мільйонів гривень. Більше половини суми – вартість професійного медичного устаткування.