НАБУ і САП повідомили про нову підозру екснардепу Березкіну

  • 18 трав. 2020 15:55
  • 1036
    • Новина НАБУ і САП повідомили про нову підозру екснардепу Березкіну Ранкове місто. Кропивницький
     
    Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру ще одному колишньому народного депутату в одержанні незаконної компенсації за оренду житла в Києві. Про це повідомляє пресслужба САП.
     
    За інформацією журналіста «Слово і діло» із власних джерел, про підозру повідомили нардепу IX скликання Станіславу Березкіну, якого НАБУ і САП підозрюють в організації заволодіння $20 млн кредиту Ощадбанку аграрним холдингом «Креатив».
     
    «18 травня прокурорами САП та детективами НАБУ повідомлено про підозру в отриманні незаконної компенсації за винайм житла в ДП «Готельний комплекс «Київ» у розмірі понад 937 тисяч гривень ще одному народному депутату України VIII скликання», – інформують у прокуратурі.
     
    Як вказуються у САП, з листопада 2014 року по серпень 2019 року Березкіну було безпідставно виплачено на оренду понад 937 тис. грн. Наразі колишньому нардепу інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, тобто зловживання владою або службовим становищем.
     
    Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екснардепу Олександру Пресману в одержанні незаконної компенсації. Раніше екснардеп Олександр Черненко пішов на угоду зі слідством і визнав себе винним у незаконному отриманні компенсації. Вищий антикорупційний суд затвердив угоду між САП і Черненком. Також НАБУ і САП завершили слідство у справі екснардепа Андрія Левуса про одержання компенсації за оренду житла.