На Кіровоградщині переселенець став машиністом млина

  • 18 трав. 2020 10:07
  • 896
    • Новина На Кіровоградщині переселенець став машиністом млина Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    - Потрапивши у складні життєві обставини у зв’язку з переїздом з окупованої території, втратою житла, а потім і роботи, я звернувся до служби зайнятості й відчув не тільки матеріальну підтримку, але й щире бажання фахівців допомогти. І мова йде не лише про пошук роботи, але й про психологічну підтримку, – розповів двадцятивосьмирічний Станіслав Груша.
     
    Після закінчення Горлівського вищого професійного училища, у якому здобув професію слюсаря-ремонтника, хлопець працевлаштувався за здобутим фахом до Горлівського КП «Компанія «Вода Донбаса». Там працював понад три роки.
     
    Військовий конфлікт на сході України змусив хлопця залишити домівку і переїхати. Довелося змінити не одне місце проживання, зупинився на Черкащині, де молодий хлопець зіткнувся з низкою труднощів та проблем, з якими часто стикаються внутрішньо переміщені особи: відсутність житла та роботи. І не гадав, що затримається на Черкащині надовго, проте не встиг озирнутися, як пролетіло 5 років. Тут зустрів свою долю, разом з якою минулого року переїхав до Маловисківського району – будувати своє майбутнє. 
     
    На новому місці проживання (с. Краснопілка) хлопець влаштувався підсобним робітником до ТОВ «Карат». На той момент робота влаштовувала, адже це була хоч і невелика, проте фінансова підтримка. Сезонність робіт на підприємстві змусила хлопця знову шукати, де підзаробити.
    Щоб знайти роботу цього разу молодий хлопець звернувся до Маловисківської районної філії обласного центру зайнятості. На момент звернення (січень 2020 року), за місцем проживання, підходящої роботи, яка б відповідала вимогам безробітного, не було. Тому Станіслав разом з особистим консультантом районної філії вирішили здійснювати пошук роботи у межах прилеглих до села територій, в якому він проживав. 
     
    Вибір чоловіка зупинився на вакансії машиніста млина, яка невдовзі з'явилася на ТОВ «Карат», на якому хлопець вже працював. Відсутність знань та практичних навичок за обраною професію хлопця не злякали, адже він знав, що на підприємстві працюють досвідчені працівники, які його навчать і допоможуть опанувати незнайомий фах. 
    Так і сталося: хлопець отримав направлення на роботу, і вже сьогодні Станіслав Груша знову працює на даному підприємстві. 
     
    - Я задоволений, адже для мене є зручним графік роботи, роботодавцем створені належні умови: є підвезення працівників до місця роботи і у зворотньому напрямку. А найголовнішим є те, що я маю вчасно виплачену заробітну плату, адже це дає можливість утримувати мою невеличку сім'ю, – ділиться враженнями Станіслав. 
     
    Сподіваємось, що такі історії зайнятості безробітних, у т.ч. з числа внутрішньо переміщених громадян, додадуть впевненості іншим шукачам роботи, навчать оптимізму, цілеспрямованості та витримці.
     
    Маловисківська районна філія обласного центру зайнятості