Кіровоградщина: За період карантину чотири тисячі безробітних знайшли роботу

  • 18 трав. 2020 09:30
  • 904
    • Новина Кіровоградщина: За період карантину чотири тисячі безробітних знайшли роботу Ранкове місто. Кропивницький
     
    З початку карантину служба зайнятості Кіровоградщини працевлаштувала понад 4000 мешканців області.
     
     Незважаючи на введення карантину та встановлення обмежувальних заходів з метою захисту вашого здоров’я, державна служба зайнятості, як система державних установ, продовжує працювати: безробітним сприяє працевлаштуванню, а роботодавцям – здійснює добір персоналу.
     
    Так, у період карантину, з 12 березня по 13 травня, за сприяння служби зайнятості працевлаштовані 4 389 мешканців Кіровоградщини, які звернулися по допомогу у працевлаштуванні до служби зайнятості. 
     
    Нагадаємо, людина, яка втратила роботу, може звернутися до будь-якого зручного для неї центру зайнятості або філії обласного центру зайнятості. На період карантину виплата допомоги по безробіттю здійснюється без особистого відвідування безробітним центру зайнятості, з першого дня реєстрації.
     
    Реєстрація у службі зайнятості теж спрощена. Шукачеві роботи потрібно подати (на електронну пошту центру зайнятості або через скриньку для кореспонденції безпосередньо в центрі зайнятості) лише дві заяви: про надання статусу безробітного та про призначення допомоги по безробіттю. Крім того, віднедавна подати заяву про надання чи поновлення статусу безробітного та заяву про призначення чи поновлення допомоги по безробіттю можна й на онлайн-порталі державних послуг «Дія».
     
    Розмір допомоги по безробіттю розраховується для кожної особи індивідуально, він залежить від страхового стажу людини, її заробітної плати та причини звільнення.
    Допомога по безробіттю виплачується залежно від тривалості безробіття у відсотках до визначеного розміру (стаття 22 закону «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування України на випадок безробіття»).
     
    Мінімальний розмір допомоги по безробіттю на період карантину становить 1 тис. грн на місяць. Максимальний розмір не може перевищувати чотирикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, тобто не більше 8 408 грн на місяць.
     
    Кіровоградський обласний центр зайнятості