Андрій Максюта закликає підприємців прибрати біля своїх закладів сміття та бур’яни

  • 15 трав. 2020 11:02
  • 1217
    • Новина Андрій Максюта закликає підприємців прибрати біля своїх закладів сміття та бур’яни Ранкове місто. Кропивницький
     
    Керівник спеціалізованої інспекції Міської ради міста Кропивницького Андрій Максюта у ФБ звернувся до суб‘єктів благоустрою міста.
     
    "Як керівник Спеціалізованої інспекції міста в період карантину спостерігав таку картину: наприклад - закритий торговельний заклад, зачинений ролет, відсутня урна, сміття на прилеглій, бур'яни... І таких прикладів по місту було десятки в кожному мікрорайоні... Припинили люди роботу і усунулися від виконання робіт по благоустрою. На дзвінки відповідали: "В нас карантин" або на прохання прибрати - просто нервово кричали, що сидять вдома і не знають, коли матимуть змогу заробити на прожиття, кидали слухавку... і як людина - я їх розумію.
     
    Якщо комунальники працювали і працюють систематично, то багато приватників були зачинені - заклади торгівлі, побутового обслуговування, офіси, салони і т.д. Урн біля приватних закладів не було практично ніде. Люди просто зачинилися і заховали урни. За період карантину виросли бур'яни. Їх ніхто не косив і не прибирав. Ще раз наголошую: працювали лише комунальники - прибирали вулиці, тротуари, двори, газони і працювали ті, хто мав дозвіл працювати.
     
    Зараз в місті відкрилися багато магазинів та кафе, салонів і офісів. Звертаюся до усіх без виключення суб'єктів благоустрою міста Кропивницького з проханням поприбирати свої території! Виставити урни! Вивезти сміття, поновити договір на вивіз побутових відходів у разі його закінчення! Знищити бур’яни, перекопати вазони і висадити квіти! - це ВИМОГИ ПРАВИЛ БЛАГОУСТРОЮ! 
     
    Інспекторів прошу робити приписи про усунення недоліків та по можливості попереджати суб'єктів і дати змогу прибрати без штрафів. Люди тільки почали працювати і ми даємо можливість навести порядок, але приступати до прибирання треба як кажуть "ще вчора". Тобто - негайно.
     
    Протоколи писатимуть, якщо буде відсутнє взаєморозуміння. А після протоколів - штрафи.
     
    Ви, шановні суб'єкти благоустрою, повинні розуміти, що якщо прийшов інспектор із зауваженнями, то це не йому "на дачі" треба покосити бур'яни, вскопати газон чи прибрати сміття. Це ВАМ, ВАШОМУ ЗАКЛАДУ, МІСТУ, ВСІМ НАМ ТРЕБА!!!
     
    А ще - це ваше "обличчя". Адже де чисто і де порядок - людям приємніше до вас заходити! А всім нам приємно ходити по справах чи просто прогулюватися і їздити чистим містом! Прошу у всіх розуміння!" - йдеться у повідомленні.