Стопкадр: Як виглядає Кропивницький у перші дні послаблення карантину (ФОТО)

  • 14 трав. 2020 14:17
  • 1726
    • Новина Стопкадр: Як виглядає Кропивницький у перші дні послаблення карантину (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький

    Вже третій день поспіль в Україні діє послаблення карантинних обмежень, які були запроваджені урядом у зв’язку з пандемією COVID-19. Як виглядає місто Кропивницький в умовах поновлення життєдіяльності, побачив кореспондент «Утреннего города».

    Так, починаючи з 12 травня, дозволили працювати салонам краси, непродовольчим магазинам, перукарням, літнім та сезонним майданчикам закладів харчування за умови дотримання вимог безпеки.

    Також громадянам дозволили відвідувати парки та сквери групами не більше двох людей (з дітьми можна більше), ательє та автокінотеатри.

    Як і раніше, містяни виходять на вулиці в захисних масках. Почали їздити маршрутки за окремими маршрутами. До громадського транспорту, магазинів та інших велелюдних місць люди заходять у засобах індивідуального захисту.

    Біля деяких торговельних закладів, а також на зупинках вишикувались черги – люди намагаються дотримуватись соціальної дистанції.

    – Вже набридло сидіти вдома. Хочеться вийти в місто, вдихнути на повні легені. Добре, що почали їздити маршрутки, хоча й не за всіма напрямками. Звісно, це утруднює пересування містом, особливо коли треба проїхати з одного мікрорайону до іншого. Але приємно бачити, як квітнуть клумби, зеленіють каштани. Життя ніби знову повертається до Кропивницького. Однак не хочеться, щоб за епідемією коронавірусу на другий план відійшли більш суттєві проблеми, зокрема, продовження бойових дій на сході України. Хлопці гинуть, захищаючи наш спокій і незалежність вітчизни. Статистика дуже сумна: за тиждень 16 поранених, 5 загиблих. З початку року загинуло  48 молодих українців, - розповідає мешканка обласного центру Ольга Кизименко.

    – Поволі, але життя повертається до звичного русла. Зрідка заходять покупці, всі носять на обличчях захисні маски. Торгівля поки що не така активна, як хотілося б. Та зараз головне – аби всі були здоровими і живими, - зазначає продавчиня магазину канцтоварів Наталія.

    – Я звикла завжди знаходити другий бік будь-якого явища. В усьому є аверс і реверс. Для мене особисто стільки корисного було в домашніх переглядах, розширенні певних досліджень, відкриттів. Для широкого загалу відкрилася чудова можливість щовечора дивитись вистави Метрополітен Опера. Однак не оминула нас і печаль: під час карантину я поховала маму. А взагалі я думаю, що цей стопкадр – життя, поставлене на коротку паузу, дає нам можливість переосмислить, оцінити і рухатись далі. З більшим ентузіазмом, більшою любов’ю до життя, - робить висновок завідувачка відділу мистецтв Кіровоградської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Чижевського Світлана Ушакова.

    .