Колишнього директора "Кіровоградгазу" звинувачують у приховуванні 17-ти мільйонів кубометрів газу

  • 13 трав. 2020 10:47
  • 996
    • Новина Колишнього директора «Кіровоградгазу» звинувачують у приховуванні 17-ти мільйонів кубометрів газу Ранкове місто. Кропивницький
     
    Очільник "Кіровоградгаз" звинуватив попередника у фінансових махінаціях. Про це пише сайт gre4ka.info
     
    Голова Правління ВАТ КіровоградГаз Сергій Осінський у своєму блозі на Цензор.нет розповів, що виявив низку фінансових махінацій на підприємстві, які стались за попереднього керівника. 
     
    - Підприємство, що мало б заробляти, виявилось збитковим. Перша і найгостріша проблема, яку довелось вирішувати – ліквідація системи приховування реальних втрат природного газу підприємством. Ця система була нібито результатом боротьби з "мертвими душами". Тобто, неіснуючими особовими рахунками, на які списували величезні обсяги газу. Однак, як виявилося, замість реального здолання "мертвих душ" просто було знайдено нову форму вуалювання втрат. Таким чином, за останні два роки було приховано більше 17-ти мільйонів кубометрів не облікованого природного газу. А збитковість ВАТ "Кіровоградгаз" з 2017- го по 2019-ий рік збільшилась у п’ять разів. І в минулому році склала майже 217 мільйонів гривень, - пише Сергій Осінський.
     
    За його словами, колектив підприємства працював у чотириденному графіку, заробітна плата не завжди досягала навіть рівня мінімальної. Натомість, за результатами перевірки ревізійної комісії НАК "Нафтогаз України", попередній голова правління отримував максимальну заробітну плату. Більше того, він сам собі її нараховував. І таким чином отримав додатково понад 12 мільйонів гривень.