Денис Шмигаль обговорив з канцлером ФРН Ангелою Меркель реалізацію ключових реформ

  • 13 трав. 2020 09:11
  • 659
    • Новина Денис Шмигаль обговорив з канцлером ФРН Ангелою Меркель реалізацію ключових реформ Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сторони порушили питання медичної реформи, реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади.  Про це пише Урядовий портал
     
    Медична реформа важлива, потрібна і буде продовжена, однак коронавірус вніс свої корективи. На цьому під час відеоконференції з канцлером ФРН Ангелою Меркель у вівторок, 12 травня, наголосив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
     
    - Тому ми зараз думаємо над можливим коригуванням деяких аспектів реформи. В цьому питанні ми будем орієнтуватися, в тому числі, й на німецьку медичну систему, яка в умовах сьогодення найкраще в Європі відреагувала на виклики, – зазначив Денис Шмигаль. 
     
     
    Ангела Меркель у свою чергу запропонувала підтримку в цьому процесі та визначила спеціального радника, що буде надавати консультативну допомогу. 
     
    Денис Шмигаль наголосив, що реформа децентралізації перебуває на фінальній стадії. Прем’єр-міністр нагадав, що з 1400 запланованих до створення об’єднаних територіальних громад – 1060 вже сформовано. На кожному засіданні Уряд затверджує перспективні плани областей.
     
    - Основне завдання Уряду – створити потужне місцеве самоврядування та сучасну систему органів виконавчої влади. Більшість українців підтримують цю реформу і ми не звернемо з цього шляху. У жовтні мають відбутися вибори вже на основі нового територіально-адміністративного устрою, – наголосив Денис Шмигаль.