На Кіровоградщині підприємства отримають допомогу по частковому безробіттю

  • 8 трав. 2020 12:05
  • 847
    • Новина На Кіровоградщині підприємства отримають допомогу по частковому безробіттю Ранкове місто. Кропивницький
     
    Близько 70 мешканців Кіровоградщини отримають кошти завдяки механізму допомоги по частковому безробіттю.
     
    Програма фінансової підтримки малого та середнього бізнесу на період карантину почала діяти. Насамперед вона покликана зберегти робочі місця, а надалі – стимулювати відновлення бізнесу після завершення дії обмежувальних заходів. 
     
    На сьогодні обласним центром зайнятості прийнято 12 позитивних рішень щодо надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину близько 70 працівникам.
     
    - Допомога по частковому безробіттю на період карантину надається центрами зайнятості працівникам у разі втрати ними частини заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв’язку із зупиненням діяльності через проведення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби, за зверненням роботодавця із числа суб’єктів малого та середнього підприємництва, для її виплати працівникам. Право на звернення з метою отримання допомоги мають роботодавці – як юридичні особи, так і приватні підприємці, – розповів заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості Богдан Стоян.
     
     
    Допомога по частковому безробіттю на період карантину надається у разі сплати роботодавцем єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування протягом шести місяців, що передують даті зупинення діяльності.
     
     
    Відділ організації надання послуг роботодавцям
    Кіровоградського обласного центру зайнятості