Кіровоградщина: У період карантину пенсії переселенцям виплачуються вчасно!

  • 8 трав. 2020 11:22
  • 980
    • Новина Кіровоградщина: У період карантину пенсії переселенцям виплачуються вчасно! Ранкове місто. Кропивницький
     
    Про виплату пенсій особам з інвалідністю у період карантину
     
    На період здійснення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби, передбачених карантином, врегульовано питання продовження строку виплати пенсії особам з інвалідністю у випадку пропуску строку переогляду МСЕК на весь період дії карантину.
     
    Тобто особам з інвалідністю, в яких строк чергового переогляду було встановлено у період з 12 березня по 11 травня, виплата пенсії здійснювалася у квітні і травні 2020 року без вимог щодо подовження інвалідності.
    Кількість осіб, яким продовжено виплату пенсії станом на 01.05.2020, склала 457 осіб.
     
     
    Про виплату пенсій внутрішньо переміщеним особам у період карантину та протягом 30 днів з дня його відміни
     
    Наразі продовжується виплата внутрішньо переміщеним особам пенсій, призначених до періоду встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби. Станом на 01.05.2020 головним управлінням Пенсійного фонду України в Кіровоградській нараховано пенсію 2592 внутрішньо переміщеним особам.
     
    Увага!
    На період дії карантину або обмежувальних заходів та протягом 30 днів з дня його відміни забороняється здійснення перевірок фактичного місця проживання/перебування внутрішньо переміщених осіб при призначенні (відновленні) соціальних виплат.
     
    Крім того,комісії з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам приймають рішення про призначення (відновлення) або відмову в призначенні (відновленні) соціальних виплат без акта обстеження матеріально-побутових умов сім’ї.
     
    Начальник управління
    з питань виплати пенсій
    головного управління
    Пенсійного фонду України
    в Кіровоградській області Наталія Копач