Як лікують пацієнтів з коронавірусом у кропивницькій Першій міській лікарні (ВІДЕО)

  • 8 трав. 2020 08:58
  • 2342
    • Новина Як лікують пацієнтів з коронавірусом у кропивницькій Першій міській лікарні (ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Перша міська лікарня Кропивницького, яка стала госпітальною базою для пацієнтів з коронавірусом, цілодобово лікує хворих, серед яких – один співробітник медзакладу. Про це «Утреннему городу» повідомив головний лікар Олександр Артюх. Всього ж на сьогодні таких пацієнтів 60. 
     
    – Задіяна вся лікарня. Госпіталь – це там, де задіяний персонал безпосередньо з хворими на коронавірус. Тут цілодобово два тижні перебувають бригади, вони змінюють одна одну через кожні вісім годин. Таким чином ми забезпечуємо безперебійне лікування пацієнтів. 
     
    Є також відділення, які працюють із пацієнтами з підозрою на коронавірус. Це люди, які потрапили до нас з пневмоніями. Вони перебувають на підозрі і ми чекаємо відповідь плр-обстеження (полімерна ланцюгова реакція, яка має визначити природу збудників вірусного захворювання – Авт.). Приймальне відділення також працює з цими пацієнтами. 
     
     
    Але є ще й поняття безпосереднього контакту з хворими на коронавірус. Це, у першу чергу, співробітники лікарні. Госпітальні відділення надають допомогу таким хворим, яким через експрес-тестування встановили діагноз коронавірус, але симптомів захворювання немає. При безсимптомному перебігу захворювання люди перебувають удома два тижні. Потім знову береться плр–забір і наші співробітники виходять на роботу. Однак навіть при безсимптомному перебігу хвороби вони подаються в списки осіб, що захворіли.
     
    - Таких людей у нас близько тридцяти. Тільки один наш співробітник лежав у стаціонарі. Він уже майже одужав. Його останній (другий, бо їх же два при виписці) забір біоматеріалу зроблений, чекаємо. Думаю, він буде негативний і цей співробітник вийде на роботу і працюватиме у звичному режимі, - резюмував Олександр Артюх.