Кіровоградщина серед лідерів за посівом ярих культур

  • 7 трав. 2020 19:02
  • 856
    • Новина Кіровоградщина серед лідерів за посівом ярих культур Ранкове місто. Кропивницький
     
    Згідно з інформацією Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, станом на 4 травня 2020 року Кіровоградщина посіла друге місце за посівом ярих культур (910,2  тис.  га) в порівнянні з іншими областями та стала лідером за темпами сівби цього тижня (+450  тис.  га).
     
     
    На ці досягнення вплинули, насамперед, аномальні погодні умови 2019-2020 років, які зумовили недосів та пересів озимини ярими культурами.
     
    Однак варто зазначити, що наші аграрії в умовах сьогодення проявили неабияку мудрість та професіоналізм, провівши вдалу посівну кампанію. Долучились до цього й спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області, провівши ряд заходів з аграріями щодо використання на посів якісного насіннєвого матеріалу. Зараз лише початок шляху, адже, як каже народна мудрість і багаторічний досвід, не той урожай, що в полі, а той, що в коморі.
     
    На формування врожаю впливає багато факторів, постає питання захисту посівів. Згідно з оцінками експертів в сільському господарстві, потенційні втрати продовольства, що спричинені хворобами, шкідниками та бур’янами, можуть становити до 50% усіх втрат. Тому для отримання та збереження врожаю дуже важливо підходити до проблеми комплексно, з урахуванням економічних, екологічних та якісних аспектів. Без спеціальних знань щодо особливостей розвитку шкідливих організмів, фенологічних фаз розвитку рослин та впливу на них пестицидів не обійтись. Тож спеціалісти управління фітосанітарної безпеки готові допомогти в цьому - провести обстеження посівів, скласти прогноз та надати рекомендації щодо захисту посівів.