СБУ підозрює в корупції підполковника поліції з Кіровоградської області

  • 29 квіт. 2020 16:25
  • 1372
    • Новина СБУ підозрює в корупції підполковника поліції з Кіровоградської області Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    Співробітники Служби безпеки України викрили на корупційному правопорушенні заступника начальника райвідділу ГУ Нацполіції в Кіровоградській області.
     
    За даними слідства, підполковник поліції вимагав від місцевого мешканця одного із райцентрів області неправомірну вигоду. Посадовець обіцяв вплинути на працівників міжрайонного регістраційно-екзаменаційного відділу підробити документи про навчання з присвоєння додаткових категорій водійських прав.
     
    Затримали поліцейського відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України на робочому місці після отримання заключної частини хабара.
     
    Під час обшуків у його робочому кабінеті правоохоронці також виявили понад 56 тисяч доларів США та 7,5 тисяч євро, ймовірно отриманих незаконним шляхом.
     
    У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання міри запобіжного заходу.
     
    Тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності інших співробітників райвідділу, можливо причетних до незаконних заробітків.
     
    Викриття посадовця проводилось спільно з Теруправлінням ДБР, розташованим у Миколаєві, Управлінням внутрішньої безпеки Нацполіції та під процесуальним керівництвом прокуратури області.