Що почитати кропивничанам на карантині?

  • 27 квіт. 2020 12:30
  • 1437
    • Новина Що почитати кропивничанам на карантині? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Доки уряд через пандемію коронавірусу продовжує карантин в Україні, книголюби з різних куточків країни радіють. Адже час прочитати видання зі своєї бібліотеки-таки є. Редакція “Утреннего города” вирішила скласти топ-10 книг, які, на нашу думку, варто прочитати на карантині. 
     
     
    Гел Елрод “Чудовий ранок. Як не проспати життя” 
    Американський бізнесмен і коуч розповідає читачам про мистецтво раннього підйому. Автор видання наголошує, що раніше і сам був совою, проте просинання о 4-5 ранку кардинально змінили спосіб та якість його життя. Гел Елрод ділиться практичними порадами та власним досвідом. Якщо ця книга не зміниться свідомість, то точно зацікавить: “Можливо, і мені варто спробувати?”. 
     
     
    Цікавий факт: під час карантину після прочитання цієї книги більшість українських блогерів розпочали практикувати ранні підйоми та залучати до цього своїх читачів. Один з найуспішніших прикладів — Маша Тимошенко та її #нехочупроспатьсвоюжизнь в Instagram. 
     
     
    Патрік Мейл “Рік у провансі” 
    Це видання для тих, хто хоче ненадовго опинитись у Франції. Ця історія про подружжя з двома собаками, яке вирішило змінити своє життя — з великого мегаполісу вони переїжджають у мальовниче село. Щодня вони вивчають прованс, місцеву культуру та мову, а також — особливості регіону. Автор дає зрозуміти читачу, що головне — це прості земні насолоди, неквапливий ритм життя. Книга буквально “пропитана” ароматами лаванди, вина та страв традиційної французької кухні. 
     
    Цікавий факт: книга є чудовим прикладом “Slow living” — неквапливого способу життя, який вчить цінувати кожен день, бути свідомим та насолоджуватися кожною справою, яку робиш. 
     
     
     
    Роберт Кійосакі і Шерон Лехтер “Багатий тато, бідний тато” 
    Історія про те, чого не вчать у школах та університетах — життю. У книзі є практичні поради, як розпоряджатися грошима та змусити їх працювати на вас. Ця книга для тих, хто давно мріяв змінити своє ставлення до фінансів. Автори на прикладах з реального життя пояснюють різницю між мисленням багатої та бідної людини. Адже, на їхню думку, — це основа, яку має усвідомити та змінити кожен. 
     
     
    Цікавий факт: Роберт Кійосакі — бізнесмен, інвестор, автор настільних фінансових ігор та письменник. Він заснував фонд “Rich Dad's Organization”, який займається підвищенням фінансової грамотності людей. 
     
     
    Джессіка Фелловз “Мітфордські вбивства”
    А для тих, хто шукає гостросюжетну книга — це видання стане у нагоді. Це історія про сестер Мітфорд, які відомі своїми сумнівними вчинками у 20-х років ХХ-го століття. Тут немає просторових описів, натомість є інтригуюча розповідь та секрет. Книга показує, що часом близькі люди можуть зрадити, а тому розраховувати можна лише на себе. 
     
     
    Елізабет Гілберт “Місто дівчат” 
    Це по-справжньому життєвий роман, який буквально можна проковтнути за пару днів, не дивлячись на його розмір. У книзі жінка розповідає власну історію з юного віку — як втратила та знайшла себе, про яскраві та щасливі події, а також ті, що назавжди травмують. Роман пропитаний Нью-Йорком 40-х років, випивкою, дівчатами, сексом, модою та свободою. Крім цього авторка майстерно описує любов не лише до чоловіків, а й до друзів, які стали ближчими за родину; ремесла, якому навчила бабуся головну героїню; місто, яке не одразу прийняло дівчину. Письменниця піднімає важливі для кожної жінки питання. Головне, що усвідомила за своє життя головна героїня: “Ти не мусиш бути хорошою дівчинкою, щоб бути хорошою людиною”. 
     
     
    Редакція “Утреннего города” бажає нашим читачам здоров’я, не забувати про карантин та знайти час на літературу.
     
    Летиція Курята