У Кропивницькому на період карантину закривається доступ до цвинтарів

  • 23 квіт. 2020 11:31
  • 1657
    • Новина У Кропивницькому на період карантину закривається доступ до цвинтарів Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    Доступ громадян до відвідування місць поховань на кладовищах Кропивницького тимчасово припиняється, пише сайт міської ради.
     
    Відповідне рішення прийняв міський штаб з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру сьогодні, 23 квітня.
     
    Підставою для тимчасового перекриття доступу до кладовищ стало розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації заступника міського голови Олександра Мосіна. Відповідно до виданого розпорядження, з метою протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, в місцях перебування масового скупчення людей вирішено закрити для відвідування кладовища, крім випадків здійснення поховання померлого, за умови проведення ритуальних обрядів з дотриманням протиепідемічних правил, зокрема, участі не більше 10 осіб та забезпечення відстані між присутніми не менше, ніж 1,5 метри.
     
    Головному управлінню Національної поліції в Кіровоградській області доручено забезпечити виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом” під час проведення поминальних днів, а також забезпечити охорону публічної, громадської безпеки і порядку на кладовищах під час проведення поминальних днів.