Юнак, який "вислідив" паліїв, отримав годинника від Міністерства внутрішніх справ

  • 22 квіт. 2020 16:19
  • 529
    • Новина Юнак, який «вислідив» паліїв, отримав годинника від Міністерства внутрішніх справ Ранкове місто. Кропивницький
     
    Юнаку, котрий сприяв затриманню двох паліїв, від імені міністра МВС вручили нагородний годинник. 
     
    Паліям загрожує тюремне ув’язнення.
     
    Від імені Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова заступник міністра Антон Геращенко вручив нагородний годинник Роману Українцю. Як написав на своїй сторінці у Фейсбук Антон Геращенко, хлопець «проявив небайдужість і зафільмував факт можливої причетності двох молодиків до підпалу трави в заплаві річки Ірпінь. А потім викликав поліцію та вогнеборців. Саме його небайдужа громадська позиція дозволили знайти та затримати цих молодиків».
     
    Затриманим висунута підозра за статтею 245 Кримінального кодексу «Знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу». Антон Геращенко роз’яснив, що за цією статтею КК штрафом від п’яти тисяч чотирьохсот до дев’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк карається знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом. Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.
     
    Як зазначив у своєму дописі замміністра, «Роман - звичайний український хлопець. Народився у Прикарпатті. Пройшов строкову службу в ЗСУ. Одружений, має чотирирічну донечку. Працює в компанії, що оптом торгує товарами та кормами для тварин». «Закликаю всіх громадян бути такими ж небайдужими як Роман Українець! Бачите правопорушення - фіксуйте його на фото, відео, публікуйте в соціальних мережах. Викликайте поліцію та вогнеборців», - у своєму дописі закликав заступник міністра.
     
    ФОТО з сайту Цензор.НЕТ