Кропивницький: Як захищають самі себе медики обласної лікарні від вірусу? (ВІДЕО)

  • 21 квіт. 2020 18:02
  • 1437
    • Новина Кропивницький: Як захищають самі себе медики обласної лікарні від вірусу? (ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    В обласній лікарні у Кропивницькому шиють одноразові бахіли та шапки для захисту медпрацівників. Про це йдеться у відеосюжеті UA: Суспільне
     
    Про це Суспільному розповіла заступниця головного лікаря з медсестринства Алла Мельник. Роблять це двоє працівниць лікарні по 8 годин щодня.
     
    За словами Алли Мельник, замовлення – скільки кому чого треба – швачки отримують з відділень лікарні: "Таких бахіл, на жаль, наша промисловість не виробляє. Закупити їх не могли. Подивилися, як інші країни працюють, і, керуючись їхнім досвідом, виготовляємо такі бахіли і шоломи для медичних працівників. Шиємо для інфекційних відділеннь. Для лабораторії, яка проводить обстеження. Бригада медичних працівників, яка працює з інфекційним матеріалом, інтенсивна терапія і реанімаційне відділення також отримують. Вони нам телефонують і замовляють стільки, скільки їм потрібно на день".
     
    Старша медсестра Тетяна Войтович розповіла, що в інфекційному відділені працюють дев’ятеро людей: 
     
    - Є тяжкі хворі, тому використовуємо матеріали в різній кількості. За добу може бути і 30, і 50. Все залежить від кількості контактів з хворими. Найбільше, звісно, використовують медсестри і молодші медсестри, тому що вони прибирають і обслуговують хворих. Ну, і лікарі, коли проводять обходи. На сьогодні ми захищені повністю.
     
    За словами Алли Мельник, за місяць на тканину витратили 6 250 гривень з благодійного фонду.