Великдень 2020: Найкращі паски на фото кропивничан

  • 20 квіт. 2020 20:19
  • 1721
    • Новина Великдень 2020: Найкращі паски на фото кропивничан Ранкове місто. Кропивницький

    «Утренний город» зібрав світлини великодніх пасок, які господині Кропивницького виклали в соцмережах. Як і торік, до виготовлення цієї сакральної страви долучається все більше людей. І результат їхніх зусиль вартий того, або бодай раз у житті спробувати спекти паску удома власноруч.

    Нехай ніжний аромат здобних пасок, яскраві фарби яєць, наповнять цей день справжнім дивом і прекрасним настроєм. Христос Воскрес! – Ольга Шуляк.

     

    Найулюбленіше сімейне свято для нас, ще малих дітей, бо мама пекла найсмачніші у світі пасочки та пироги, - Любов Лукьянцева.

     

    Я хоч і замовляла пасочки, але вирішила й сама спекти трішки. Прикрашали діти, - Надія Єгурнова.

     

    Моя бабуся мене вчила - перед тим, як пекти паски, необхідно обов'язково помолитись та попросити Бога про те, чого бажаєш. Якщо паски вдадуться смачні та високі, то твоє прохання Всевишній обов'язково почув.

     

    Я в свою чергу сьогодні попросила. І ось що я Вам скажу. Буде в нас і мир і здоров'я і Божа благодать. Тільки треба пам'ятати, що завжди необхідно бути людьми, - Марина Дубинка.

     

    Ми взагалі-то ніколи пасочки не пекли. Їсти – їли. Випічку ми любимо! Але ставити тісто, опару, вимішувати, ось це все, коли можна купити або замовити?! Що карантин з людьми робить?! – Вікторія Поляновська.

     

    Коли десять років тому моя старша донечка Юляша зголосилася спекти паски, вийшла така вкуснотень. Щоразу вона удосконалює свою майстерність, і кожен раз виходить щось неймовірне. Ми чекаємо її пасочки цілий рік.

     

    Сьогодні вночі народилися перші пасочки молодшої доні Олюшки. І вони просто неймовірні. Перші і шалені, - Світлана Масаликіна.

    А ось як виглядають паски у домі Тетяни Ткаченко-Суханової:

     

    Творчо поставилась до виготовлення пасок відома кропивницька майстриня Галина Суржок.

    - Сьогодні, у вихідний день, уже нікуди не поспішала, погода була гарною, була можливість поекспериментувати. То ж, на мій погляд, вийшли гарні світлини з випічкою.

    Вирішила додати їх до свого альбому. Але до вечора багато смаколиків не залишилося, майже все роздала, а що залишилося, то поїде завтра гостинцем моєму солдатові і його друзям. А я від того щаслива і задоволена:))) Ну, а заєць... він як заєць - з картону зроблений, нашвидкоруч:))))))

    Разом з пасками традиційно розмальовують і писанки. Наприклад, ось так виглядав творчий процес у родині Вішневських:

    Нагадаємо: Пасха 2020: як святкувати? (ВІДЕО)