Некоронавірусне: Як відзначають християнське свято з присмаком індійських звичаїв?

  • 18 квіт. 2020 20:25
  • 1236
    • Новина Некоронавірусне: Як відзначають християнське свято з присмаком індійських звичаїв? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Понад 600 українців вимушені святкувати Великдень в Індії, бо через пандемію коронавірусу повернутися в Україну неможливо. Більшість із них живуть в Делі, Мумбаї, Гоа. Вони розповіли про те, як збираються відзначати торжество, журналістці "Утреннего города"
     
    - В Гоа ми відпочиваємо вже другий місяць із сім'єю. Мали повернутися додому ще до Великодня, але наш рейс було скасовано, а кошти авіакомпанія так і не повернула. На щастя, у нас є друзі-індуси, з якими живемо зараз. Вони давно хотіли дізнатися про українські традиції. Ось і нагода. Звичайно, пасочок не зможемо спекти, але приготуємо чапаті з сиром - індійські млинці, пофарбуємо яйця, візьмемо тропічні фрукти та підемо на пляж. Влаштуємо міні-пікнік на Великдень, - зазначив мешканець Одеси Олександр Шевченко.
     
    В Індії сповідують не тільки індуїзм та іслам, а ще й християнство. Зараз усі церкви закриті, тому мешканці півострову святкують Великдень вдома.
     
    - Я живу в Мумбаї вже понад п'ять років. Обов'язково відзначаю українські та індійські гуляння. Цього року подивлюся служіння в онлайн форматі, зварю яйця, подарую подрузі подарунки: кольорові ліхтарики та великодні тістечка. Також з нею, можливо, прогуляємося до океану, - каже уродженка Києва Тетяна Ведернікова.
     
    Також своїми планами поділилася журналістка "Утреннего города" Христина Ковалевська, яка перебуває в Делі:
     
    - Цього року ситуація неприємна: мої родичі в Україні, а я - тут. У цей день збираюся відзначати Великдень із родиною у Скайпі. Я та ще дві дівчини з України приготуємо картопляники, салати, пофарбуємо яйця, замовимо тістечка замість пасок та вип'ємо вина. А перед цим обов'язково подивимося служіння.
     
    Великдень - день, коли вся родина об'єднується та прославляє Ісуса Христа. Це свято миру і добра!
     
     
    Христина Ковалевська